Geen EHF-Cup Final4 voor Fabian van Olphen met Magdeburg

De Nederlandse international Fabian van Olphen heeft zich met zijn Duitse club sc Magdeburg woensdagavond niet weten te plaatsten voor de Final4 van de EHF Cup in het Franse Nantes. Magdeburg won weliswaar de thuiswedstrijd na een 17-13 voorsprong bij rust met 29-27 maar dat was niet voldoende om de nederlaag van 31-25 uit de eerste wedstrijd van afgelopen weekend uit bij Frisch Auf Göppingen weg te poesten.

Op drie momenten in de wedstrijd had men de achterstand van zes punten uitgepoetst en had men zich virtueel geplaatst voor de Final4. Voor het eerste was dit na 35 minuten in de tweede helft bij 21-14, maar die achterstand kon Göppingen snel ongedaan maken (21-16). In de 44e minuut bij 24-17 en in de 46e minuut bij 25-18 was de ploeg van Van Olphen opnieuw virtueel geplaatst voor de Final4, maar opnieuw kon men deze voorsprong niet vast houden. Met drie doelpunten op rij kwam Göppingen op 25-21 (50’) waarna men zich niet meer opnieuw liet verrassen door Magdeburg en uiteindleijk met 29-27 de plaats in de Final4 veilig kon stellen.

Voor van Olphen betekend deze nederlaag geen twee EHF Cup zege nadat hij met Magdeburg in 2007 er wel in geslaagd was de finale van het Spaanse Aragon te winnen. Magdeburg loopt daarmee de vierde eindzege in de EHF Cup mis.

Göppingen heeft zich daarmee net als HBC Nantes geplaats voor de finale4 op 14 en 15 mei die in het Franse Nantes gespeeld gaat worden. Dat bewijst nogmaals dat de handballers van OCI-LIONS in een zeer sterke groep hebben gespeeld tijdens de groepsfase van de EHF-cup.