Nieuws

Gaat Hurry-Up weer een stukje clubhistorie schrijven in de Europacup?

Donderdag eerst voor de BENE-League nog naar Tongeren

JMS Hurry-Up kan zaterdag voor het eerst in de clubhistorie doorstoten naar de laatste 16 van de Europacup. De eerste drie keer sneuvelde men steeds in de eerste ronde. Dit seizoen heeft men een goed vooruitzicht om voor het eerst een ronde verder te komen.

In Turkije ging de formatie van Martin Vlijm met 22-20 onderuit tegen Göztepe SK. De Zwartemeerders moeten zaterdagavond met minimaal 3 doelpunten verschil winnen om de volgende ronde te bereiken. Kansen zijn er zeker, want JMS Hurry-Up liet in Izmir niet het beste van haar spel zien.

Ook ziet de Turkse coach Dorak van Göztepe SK kansen. "Wij komen naar Nederland om te winnen". Hierbij kan de ploeg uit Izmir rekenen op veel steun, want er komen zaterdagavond naar verwachting 400 Turken naar Zuidoost Drenthe.

Het duel, waarvoor inmiddels al ruim 1000 kaarten over de toonbank zijn gegaan begint zaterdagavond om 20.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen en staat onder leiding van de Azerbeidjaanse gebroeders Aghakishi. De Zweed Thelander is de waarnemer namens de Europese handbalfederatie. Tickets: Online zijn er nog altijd kaarten verkrijgbaar via DEZE link.

Het grasveld naast sporthal Angelslo wordt gebruikt als parkeerterrein. Bezoekers worden verzocht hier te parkeren.

Hoog bezoek: Naast de grote publieke belangstelling kan het duel rekenen op bezoek van de gemeente Emmen, provincie Drenthe en het Turkse consulaat uit Deventer.

BENE-League

Vooraleer de ploeg van trainer coach Martin Vlijm zich gaat buigen over de te gewenste strategie om de Turken te kunnen gaan verslaan moet men donderdag eerst nog een lange reis maken naar het Belgische Tongeren waar om 19:30 uur de BENE-Leaguewedstrijd tegen Callant Tongeren op het programma staat.

Omdat de vierde plaats en dus de Final4 nog altijd binnen schootsafstand ligt, Bocholt en Sasja de nummer vier en vijf hebben slechts twee punten meer dan de Zwartemeerders, niet zomaar een wedstrijd om te laten lopen. Een nieuwe nederlaag maakt het zicht op een plaats in de Final4 wel erg troebel. Nu maar hopen dat Suelman en Trainavisius de juiste papieren bij hebben want je moet er niet aan denken dat ze aan de grens gecontroleerd gaan worden en weer teruggestuurd worden.  

Deel dit bericht