Nieuws

Fries onderonsje in Regiofinale Bekertoernooi

Vorig jaar rond deze tijd was het al een uitzonderlijke gebeurtenis voor het Friese handbal dat er na jaren weer eens een Friese club wist door te dringen tot de achtste finale van de Nederlandse bekercompetitie. Cometas versloeg in de regiofinale Unitas in eigen huis met 21-24. Hurry Up was vervolgens een maatje te groot voor de ploeg uit Leeuwarden.

Dit jaar staat het al vast dat Cometas opnieuw de achtste finale gaat bereiken. Alleen is het nog niet duidelijk tegen welke ploeg ze dat gaan doen. In sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden strijden vanavond om 21:00 uur het eerste en tweede team van Cometas tegen elkaar voor een plaats in de achtste finale.

Hoewel het met het tweede team in de hoofdklasse momenteel niet zo best gaat, wisten ze op weg naar de regiofinale Unitas in de eerste ronde en Kwiek Hoogenveen in de tweede ronde uit te schakelen. l Cometas stroomde pas in de tweede ronde in en wist daarin E&O 2 te verslaan. In een onderling duel gaan ze vanavond uitmaken wie zich gaat plaatsten voor de achtste finale.

www.handbalstartpunt kreeg de afgelopen week al te horen dat beide teams vol voor de winst zullen gaan. Onder leiding van het scheidsrechtersduo Miri Dzemidzic en Lucas van Tricht is dan ook de verwachting dat het een spannende strijd gaat worden waarin beide teams nauwelijks voor elkaar onder zullen doen.

Oliveo – Hellas

In Pijnakker spelen de handballers van Oliveo, na de 35-30 overwinning op eredivisionist HARO in de tweede ronde, vanavond hun regiofinale in het bekertoernooi. Opnieuw treft de ploeg van Edwin Hofland een eredivisieploeg. Ditmaal komen de handballers van Hellas naar ’t Nest in Pijnakker. Het belooft opnieuw een mooie handbalavond te worden waarbij de tweede divisionist alles uit de kast zal halen om het Hellas zo moeilijk mogelijk te maken. De wedstrijd begint om 20:30 uur

Deel dit bericht