Frankrijk U20 opnieuw te sterk voor Oranje heren U20

De Nederlandse heren handballers U20 hebben zondagmiddag in het Franse Villeneuve d’Ascq de tweede oefenwedstrijden gespeeld tegen wereldkampioen Frankrijk, op weg naar het Europees kampioenschap eind deze maand in Denemarken.

Het was in de tweede ontmoeting met Frankrijk net als tegen Duitsland. De tegenstander had zich na de verrassend verlopen eerste wedstrijd goed aangepast aan de speelwijze van Nederland. Na de 38-29 nederlaag van zaterdagavond die pas in de laatste tien minuten tot stand kwam, moesten de Oranje handballers opnieuw een ruime nederlaag incasseren alleen kwam deze de tweede keer al in de eerste helft tot stand

In de eerste wedstrijd domineerde Oranje de eerste helft maar nu waren het de Fransen die hun klasse toonden en Nederland naar een 22-14 achterstand bij rust speelde en daarmee zich revancheerde voor hun spel in de eerste helft van de dag daarvoor.

In de tweede helft werd het weer een gelijk opgaande wedstrijd. waardoor er uiteindelijk een 37-27 eindstand op het scorebord kwam te staan.

De scores voor Oranje kwamen van Ephrahim Jerry 6, Evert Kooijman 5, Rutger Ten Velde 3, Rik Elissen 3, Duncan Postel 3, Kay Smits 2, Niels Poot 2, Joost Rombouts 1, Marwin van Offeren 1, René Jaspers 1.