Nieuws

Foreholte zoekt weer de focus en goede gevoel

De handbalsters van Foreholte spelen aanstaande zaterdagavond thuis de  negende wedstrijd van de competitie in de eerste divisie en de tiende wedstrijd van het seizoen. Acht keer ging het goed, alleen afgelopen weekend, uit bij het opleidingsteam van Quintus, ging het mis voor de Voorhoutsen. Dit weekend, tegen Fortissimo, gaat het team op zoek naar de oude vorm.

“Afgelopen zondag speelden we zelf slordig, we hadden pech, Quintus speelde erg goed, en we vergaten initiatief te pakken”, aldus trainer/coach Ricardo Clarijs. “Als je dat alles bij elkaar op telt, dan weet je dat je kan verliezen, zeker tegen een sterk team als Quintus. Het was dan ook zeker niet onterecht, hoewel we met wat geluk ook hadden kunnen winnen.”

De Voorhoutsen lieten zich in het begin van de wedstrijd overrompelen door het tempo en de goede schoten van Quintus. “We kwamen in een mum van tijd 8-2 achter. We speelden ons eigen spel niet, zeker in de verdediging. We waren te afwachtend waardoor Quintus bepaalde wat er gebeurde.” Na wat omzettingen en tactische tips pakte het team de draad weer op. “De meiden knokten zich terug in de wedstrijd. De versnellingen van Naomi Hoogervorst en de power van Marisha van der Geest, in combinatie met onze eigen manier van verdedigen, brachten ons terug naar 12-10 bij de rust.”

In de tweede helft kon de wedstrijd alle kanten op. Foreholte raakte vijf keer de paal en had wat pech met enkele beslissende situaties. “We misten de focus en scherpte. Dat is al weken het geval. Twijfelgevallen kwamen iedere keer uit bij Quintus, waardoor we nooit door konden drukken. Er lagen momenten in de wedstrijd dat dit echt gekund had, alleen toen vergaten spelers het initiatief te pakken.” Er werd op dat moment te snel overgespeeld en niemand nam de verantwoordelijkheid om kansen te creëren en te pakken. “In de time-out heb ik ook gezegd; ‘speel gewoon je eigen spel, doe wat je ingegeven wordt, en wees niet bang om fouten te maken’. Dat ging even goed, maar het was te laat in de wedstrijd.”

Met 25-24 kreeg Foreholte nog 15 seconden om de gelijkmaker te scoren. Dit lukte helaas niet. Hierdoor moest de winnaar van de eerste periodetitel, de eerste nederlaag van het seizoen slikken. “Dat hoort erbij, en het was dus niet onverdiend. We moeten ons nu weer oprichten en van het weekend laten zien dat we veel beter kunnen. Scherpte, felheid en vooral ook een stukje snelheid moet terugkomen in het spel. Verder kan ik mijn ploeg niks verwijten, want ze doen altijd hun stinkende best, ook op trainingen, het is een geweldige groep om mee te werken”, zo zegt de 26-jarige trainer zichtbaar trots.

Aanstaande zaterdag staat Fortissimo te wachten. De ploeg uit Cothen waar Foreholte vorig seizoen twee keer van verloren heeft. “Dit jaar zijn wij verder gegroeid, en dat moeten we zaterdag laten zien. Die wedstrijd willen we winnen, maar vooral ook goed spelen, om zo het vertrouwen weer op te pakken. Met de periodetitel op zak moeten we niks, en mogen we alles, dus niets staat ons in de weg om vrijuit die wedstrijd in te gaan op zoek naar het goede gevoel van eind vorig seizoen”, zo sluit Clarijs strijdbaar af. 

Deel dit bericht