Nieuws

Foreholte trainer/coach Ricardo Clarijs: “We zijn met iets bijzonders bezig”

Na 16 wedstrijden in de Eerste divisie heeft Foreholte 29 punten vergaard, dat is bijna net zo veel als het totaalaantal vorig seizoen (32 punten) na 26 wedstrijden. Het team lijkt gegroeid, constanter geworden en speelt volwassener, dit levert resultaat op. De talentvolle trainer Ricardo Clarijs (zelf nog altijd maar 26 jaar oud) spraken we over deze nieuwe ontwikkeling binnen zijn ploeg

‘We zijn gegroeid als team, vooral in slimheid, wedstrijdhardheid en ervaring. Dat moet ook wel. We trainen maar twee keer in de week en moeten het opnemen tegen teams die het dubbele of meer trainen. Dan moet je op bepaalde momenten slimmer zijn dan een tegenstander, daar werk ik hard aan tijdens trainingen en in de wedstrijdvoorbereiding. In de lastigere wedstrijden, waar we niet echt loskomen, wachten we steeds ons kansje af. Vaak in de tweede helft denkt een tegenstand “dit gaat best lekker tegen de nummer twee” maar uiteindelijk slaan we dan een gat van een doelpunt of  vier/vijf en is de wedstrijd gespeeld’, zo vertelt Clarijs.

‘Hoe dit kan? Ik denk dat het een combinatie is van de kwaliteit in de brede selectie en ervaring. Waar tegenstanders op sommige posities eigenlijk niet kunnen wisselen, kan ik de hele wedstrijd door meiden vervangen. Daarnaast zijn enkele spelers multi-inzetbaar en kan ik daarom ook tactisch coachen op bepaalde momenten. Als tegenstanders dan wisselen of niet kunnen wisselen en vermoeid raken, slaan we onze slag. Dat is vaak in het tweede deel van de tweede  helft. En aan de andere kant hebben we een volwassen team. Met speelsters als Naomi Hoogervorst, Wendy Smits en Marisha van der Geest hebben we een hoop eerste en eredivisie ervaring, en zelfs internationale ervaring in het team. Zij voelen feilloos aan wat er in het veld moet en gaat gebeuren. Zij kunnen het team zo neerzetten of de juiste boost geven op bepaalde momenten. Maar het tweede jaar in de eerste divisie maakt anderen ook vertrouwder in hun keuzes. En dan staat onze dekking dit jaar ook vaak erg goed met twee ervaren en sterke keepsters,’ legt Clarijs een deel van het succes uit.

’29 punten nu al is mooi, we zijn nog volop in de strijd om het kampioenschap, en hebben al een periodetitel. Na 16 wedstrijden pas één keer verloren bij Quintus met 26-25 en één keer gelijk gespeeld te hebben tegen koploper DSVD, zijn we met iets bijzonders bezig voor deze club. Oude tijden, van voordat ik überhaupt geboren was, herleven zo weer een beetje bij Foreholte. Maar wel met een duurzaam beleid binnen de club. En of we uiteindelijk kampioen worden? Dat weet ik niet, we maken goede kans, maar DSVD en Quintus zijn ook sterk. We gaan er in elk geval vol voor!’ 

Aanstaande zaterdag speelt Foreholte uit bij Bentelo, de enige wedstrijd zonder hars in de eerste divisie. Dit zal zorgen voor een andere wedstrijd dan normaal. Maar ook in die omstandigheden moet het team van Ricardo Clarijs laten zien dat het gegroeid is.

Deel dit bericht