Nieuws

Foreholte moet komende twee weken status waarmaken

De handbaldames van Foreholte doen het gewoonweg goed als promovendus in de eerstedivisie. Na elf wedstrijden heeft het team van trainer/coach Ricardo Clarijs 12 punten en staat het op de gedeelde zesde plaats. De competitie valt langzaam maar zeker in een plooi, waarbij de Voorhoutsen mee lijken te gaan strijden in de middenmoot.

“Dat is een mooie prestatie, zeker als je net gepromoveerd bent”, aldus Clarijs. “We zijn er nog lang niet, en de tweede helft van de competitie zal zeker nog een aantal tegenvallers met zich mee brengen, maar voorlopig staan we er boven verwachting goed voor”. De komende twee weken staan de laatste wedstrijden van de  eerste competitiehelft op het programma, tegen respectievelijk Velo en Bevo. Beide teams hebben een zwaar jaar en staan onderin de eerste divisie.

“Op papier zijn dat dus twee ploegen die wij moeten kunnen verslaan, en als je er zo voor staat als wij nu, zijn we dat ook aan onszelf en onze supporters verplicht”. Foreholte zal zeker vertrouwen geput hebben uit de ruime overwinning van afgelopen zaterdag tegen PSV, “maar”, zo zegt de beduchte  oefenmeester,  “zondag tegen Velo is weer een hele andere wedstrijd. De ploeg uit Wateringen moeten wat forceren, dus zullen ze tot hun tanden toe gewapend zijn. Als wij beide wedstrijden honderd procent geven, dan kunnen wij ze zeker winnen, en als dat lukt hebben we gewoon een hele mooie eerste seizoenshelft gedraaid. Na de kerst zien we dan wel weer wat de terugwedstrijden gaan brengen”.

Dat de Voorhoutse dames zelfs nog een kans hebben op de tweede periodetitel is volgens de coach bijna onwerkelijk. “Het is dan ook vooral een theoretische kans, en als ik heel eerlijk ben hebben teams als Fortissimo en Aalsmeer daar meer recht op dan wij”, zo concludeert Clarijs. Het rekensommetje is complex. “Dat zien we na de komende twee wedstrijden wel. Veel belangrijker is een goed resultaat in die wedstrijden, en met een goed gevoel de eerste helft van ons avontuur in de eerste divisie afsluiten”.

De wedstrijd tegen Velo staat aanstaande zondag op het programma. Om 13.00 wordt de wedstrijd gespeeld in Wateringen.

  

Deel dit bericht