Nieuws

Foreholte maakt zich op voor de regionale kraker tegen Hellas

Na de feestdagen en de welverdiende vakantie die daarbij hoorde, maken de dames van Foreholte zich op voor het tweede deel van de competitie in de Eerste divisie. Aanstaande zaterdag staat er direct een kraker op het programma. Dan wacht de regio-derby tegen de grote zus van weleer, Hellas uit Den Haag. De afgelopen twee seizoenen zijn de rollen omgedraaid voor het team van trainer/coach Ricardo Clarijs, maar het blijft een bijzondere wedstrijd.

“Van oudsher is Hellas een grote vereniging, en dat zijn ze natuurlijk nog steeds. In mijn periode bij Foreholte hebben we nog niet van Hellas verloren, maar dat biedt natuurlijk geen garanties. Het is een wedstrijd op zich en na de vakantie is het altijd weer even wennen. We zullen er morgen dan ook direct moeten staan”, zo zegt de 26-jarige coach van Foreholte, die vorige week nog op pad was met heren van Oranje U19 bij een internationaal toernooi in Merzig.

De wedstrijd is op meerde manieren speciaal, want er zijn ook een aantal spelers in het team van Clarijs die in het verleden de kleuren van Hellas verdedigd hebben. Zo spelen morgen Williene van der Plas, Marisha van de Geest en Chantal Slegtenhorst voor het eerst sinds jaren in de Hellashal als tegenstander, en keert Anabel Arroyo ook terug bij de club waar ze eredivisiewedstrijden heeft gespeeld.

 “Voor die meiden is dat bijzonder, en dat is leuk en een extra stimulans om te laten zien wat voor ontwikkeling ze doorgemaakt hebben. Al die meiden hebben weer stappen gezet en laten zien dat ze goed gedijen in onze Foreholte-aanpak”, aldus Clarijs. “Ik hoop dat die meiden een goede wedstrijd kunnen spelen.”

Voor Foreholte is het de start van 2017, een jaar dat een bijzonder jaar kan worden. “We gaan vol voor de promotie naar de eredivisie. Het liefst via het kampioenschap natuurlijk, en anders via de nacompetitie-route. Het team is toe aan die stap, en om zich te meten aan de Nederlandse top. Ik denk dat een aantal spelers daar zeker thuishoren, en een aantal anderen zullen nog wat stappen moeten maken. Daar is gelukkig nog even tijd voor”, zo vindt Clarijs.

De wedstrijd Hellas – Foreholte start zaterdagavond om 21.00 in de Hellashal in Den Haag 

Deel dit bericht