Nieuws

Foreholte klaar voor de kraker in de eerste divisie tegen DSVD

Aanstaande zaterdag reist Foreholte, de ploeg van trainer/coach Ricardo Clarijs als koploper in de eerste divisie af naar Deurningen, voor de confrontatie met de nummer twee DSVD. Gezien de achterstand van de overige ploegen mag je dit wel de kampioenswedstrijd noemen. De ploeg die deze wedstrijd wint heeft met nog drie wedstrijden te spelen een groet kans om kampioen te worden.  Een ongekende luxe en onverwachte situatie voor Foreholte, bijna historisch te noemen. Foreholte kijkt uit naar deze kraker, en straalt in alles uit dat het er volledig klaar voor is.

15 wedstrijden ongeslagen, 12 overwinningen op rij en 41 punten uit 22 wedstrijden, dat zijn de indrukwekkende cijfers van de Paars-witte formatie van Clarijs. Het team speelt stabiel, met vertrouwen en geduld, en kan leunen op haar sterke dekking en brede selectie. “We hebben gewoon een goed team dit jaar, de tactiek klopt, en iedereen draagt zijn steentje hierin bij. Verdedigend zijn we erg gegroeid, het is gewoon moeilijk om tegen ons te scoren, zeker als een team maar 2 of 3 “doelpuntenmakers” heeft. Aanvallend staan er iedere week 4 of 5 spelers op. Dat maakt het verassend, en dat maakt het lastig voor andere ploegen om zich op ons voor te bereiden. Iedereen scoort bij ons eigenlijk iedere wedstrijd. En per wedstrijd zijn er steeds vier speelsters die minimaal vijf tot acht keer scoren. Die combinatie maakt ons bijna onklopbaar deze competitie’, zo legt Clarijs de statistieken uit.

‘In die reeks van 15 wedstrijden zitten dus alle tegenstanders. We hoeven dus van niemand te verliezen. De return tegen Quintus 2, het enige team dat ons wist te verslaan (met 1 punt verschil in Kwintsheul) heeft ons nog meer vertrouwen gegeven en het geloof in het kampioenschap reëel gemaakt. Aanstaande zaterdag kunnen we een beslissende slag hierin slaan tegen DSVD. De enige andere ploeg die ons een punt heeft afgesnoept (26-26 in november 2016). Daar willen we graag revanche op nemen’, zo vertelt de 26-jarige coach zichtbaar stralend.

De winnaar van de confrontatie aanstaande zaterdag komt in polepositie voor het kampioenschap in een ongelofelijk spannende race in de eerste divisie, want het gat is nu 1 punt in het voordeel van Foreholte. DSVD wist begin februari niet te winnen van Quintus 2, waardoor Foreholte de koppositie weer terug over kon nemen. “We zijn denk ik de terechte koploper, en zijn als team zeker even sterk als DSVD. Daarnaast hebben wij een aantal exceptionele spelers die altijd opstaan in dit soort wedstrijden, en hebben we ons de afgelopen vier weken volledig voorbereid op deze wedstrijd”.  

Dit is gebeurt door onder andere video-analyses te bekijken, de tactiek afstemmen, trainingen volledig in het teken van deze wedstrijd stellen, oefenen in wedstrijden op deze componenten en het team optimaal fit naar deze wedstrijd brengen. “Dat lijkt gelukt, de ploeg presteert nog beter dan in de eerste confrontatie, weet precies wat ze kan verwachten, en weet waar we onze voordelen kunnen halen. Daarnaast is de intensiteit en kwaliteit op de trainingen de laatste weken echt geweldig om te zien. De ploeg is er klaar voor! We hebben, voor zover dat kan, niets aan het toeval overgelaten en aanstaande zaterdag gaan we zien of dat voldoende is om DSVD thuis te verslaan”, aldus de oefenmeester.

‘DSVD is denk ik wel de favoriet, omdat het thuis is, en zij moeten, want ze zijn vanaf het begin van het seizoen voor iedereen de favoriet voor de titel. Daarnaast hebben ze vorig seizoen in de nacompetitie een unieke kans laten liggen om te promoveren, en lieten ze zich verrassen op de laatste speeldag. Wij hebben dit seizoen laten zien dat we in staat zijn iedereen te verslaan, en we kennen de drie sterke spelers van DSVD door en door, die gaan we proberen uit de wedstrijd te houden. Wij zijn vooral een sterk collectief”, zo doet de coach een korte voorbeschouwing.

Aanstaande zaterdag kan Foreholte maar 60 mensen meenemen naar Deurningen, omdat DSVD een kleine sporthal heeft, terwijl er zeker 250 Voorhouters de oversteek hadden willen maken. Onder de supporters en op het internet heeft dit tot commotie geleid. De coach zelf lijkt er nuchter onder: ‘Ach, dat zijn er nog 40 meer dan wat we als team verwacht hadden. Je moet tienprocent  van de beschikbare plaatsen afstaan voor het uit-team is de regel, dus als ik DSVD was geweest, had ik er veel minder toegelaten. Voor de ploeg is het totaal geen issue’, vertelt Clarijs met een lach op zijn gezicht.

‘Daarnaast worden we gevolgd via een livestream, gaat de lokale radio live-verslag doen  en is de fanclub Purple United er bij. Dat zijn geweldige dingen voor een club als Foreholte om mee te maken. Wat de uitslag ook mag worden, deze wedstrijd is uniek voor de speelsters en de club, en ook voor mij als coach. Het team krijgt de seizoensontknoping welke ze verdiend hebben, met al het harde werken en de strijdlust als team’, zo besluit Clarijs. 

Deel dit bericht