Nieuws

Foreholte als koploper tegen Aalsmeer

Na acht weken de koppositie in de Eerste divisie aan DSVD te hebben moeten laten, hebben de dames van Foreholte afgelopen weekend de eerste plaats weer terug verovert. Vanaf de eerste dag stonden ze bovenaan, maar de laatste twee maanden volgende ze DSVD op één punt. Het is dus een ongekend spannende strijd in de Eerste divisie, met nog een aantal topwedstrijden te gaan. Dit weekend neemt de ploeg van trainer/coach Ricardo Clarijs het op tegen middenmoter FIQAS Aalsmeer.

“Ja, we zijn weer koploper na de overwinning van nummer drie Quintus op DSVD. Dat is mooi, maar we moeten nog negen wedstrijden, dus het zegt nog niet zo veel. We spelen nog tegen Quintus thuis en tegen DSVD uit, maar we moeten iedere week laten zien dat we die positie waard zijn”, aldus de trainer/coach van Foreholte. “Maar dat moeten we natuurlijk al weken, in deze competitie zijn we een van de favorieten, en iedereen wil graag van ons winnen. Dus moeten we iedere week scherp zijn en er vol tegenaan. Dat gaat dit seizoen tot nu toe erg goed, en daarom staan we, denk ik, terecht bovenaan. Zaterdag komt Aalsmeer op bezoek in de Tulp, daar kijk ik wel naar uit. Dit kan een hele leuke wedstrijd worden”, zo zegt Clarijs.

“Aalsmeer is een team dat leuk handbal speelt, initiatiefrijk en op basis van technie”, zo legt hij snel uit. “En dat is leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van spelers. Ze werken daar met jonge meiden en die worden altijd beter. Ik verwacht ook een lastigere wedstrijd dan aan het begin van het seizoen (toen won Foreholte met 20-36 in Aalsmeer), want ik weet zeker dat Aalsmeer gegroeid is in hun spel, mede door die aanpak”, zo vertelt de 26-jarige trainer uit Schiedam. 

“Dit zijn de wedstrijden waar het publiek voor komt, en zeker als je dan koploper bent zal dit voor extra mensen zorgen”, gaat Clarijs verder. “We gaan deze wedstrijd laten zien dat we de terechte koploper zijn. Als het goed is zijn wij wat stappen verder dan Aalsmeer en winnen we de wedstrijd uiteindelijk. Maar daar moeten we wel vol voor gaan. We nemen Aalsmeer erg serieus en hebben ons goed voorbereid op hun spel en wapens in zowel de aanval, dekking als omschakeling”.

Aanstaande zaterdag wordt de trainer van Foreholr beoordeelt voor zijn HT4 cursus, op het onderdeel coaching, en dinsdag hoopt hij zijn HT4-diploma in ontvangst te mogen nemen na de eindtraining. “Dat is leuk, ik heb daar hard voor gewerkt de afgelopen drie maanden, maar ik ben daar nu niet zo mee bezig. Het belangrijkste is het team goed coachen zaterdag, en dat is natuurlijk niets anders dan andere weken”,

Met dat diploma heeft Clarijs de vereiste papieren om trainer/coach te mogen zijn in de eredivisie, een langgekoesterde ambitie van hem die hij niet onder stoelen of banken steekt. “Dit is pas één van de stappen in een proces; Uiteindelijk wil ik bondscoach worden!”, zo spreekt hij zich de laatste jaren enthousiast uit. 

De wedstrijd start zaterdag om 20.45 in Sporthal de Tulp in Voorhout, en staat onder leiding van het scheidsrechterduo Spetter en Bakker. 

Deel dit bericht