Nieuws

Flinke uitglijder voor Swift Arnhem

Forse nederlaag voor Swift Arnhem

Na tien wedstrijden stonde de handballers van Swift tegenwoordig  AES-Arnhem, nog fier bovenaan maar zes wedstrijden later na drie gelijke spelen twee overwinningen werd er woensdagavond in de midweekse wedstrijd tegen de huidige koploper Oosting E&O een flinke nederlaag geleden.

Na een 9-14 ruststand won E&O met 21-34 daarmee is de ploeg uit Arnhem weer gezakt naar de derde plaats en moet het nog gaan uitkijken dat men de play-offs niet op het spel zet. Hellas, gewonnen met 25-28 bij Handbal Venlo is genaderd tot op zes punten en Houten, spelen donderdag, die kunnen tot op vijf punten terug komen. Bij E&O hoefde men niet tot het uiterste te gaan en hebben ze enregie kunnen sparen met het oog op de wedstrijd van zaterdag. Toby Trouw kwam zelfs helemaal niet in actie.

E&O heeft nu negen punten voorsprong op de eerste volgende achtervolger Hellas die bij de top drie staat. Met nog zes wedstrijden te spelen moet de ploeg uit Emmen dat kunnen vast houden en daarmee lijken de play-offs wel bereikt

Hellas wint in Venlo

Hellas heeft tegen Venlo de gehele wedstrijd op voorsprong gestaan. Na de 10-16 ruststand kon men nog wat nog uitlopen naar een zeven punten voorsprong die men tot tien minuten voor het einde wist vast te houden: 19-26. In de slotfase kwam Handbal Venlo nog terug maar de teller bleef steken bij een verschil van drie 25-28.

LIONS 2 naar de tweede plaats

De talenten van OCI-LIONS 2 wonnen hun uitwedstrijd bij Red-Rag Tachos met een zeer smalle selectie. Na het uit vallen van Bram Versteegden had coach Bart Hofmeijer nog een wissel over. Toch wist LIONS met een 14-17 stand de kleedkamers op te zoeken.

Na rust kwamen de Limburgers meteen op een voorspong van vijf doelpunten die Tachos weer terug wist te brengen naar drie maar dichterbij kwam de ploeg uit Waalwijk niet tot een keer bij 22-24 Daarna zette LIONS weer een tandje bij en liep men nog weg naar een ruime 25-33 overwinning

LIONS 2 stijgt daarmee naar de tweede plaats maar koopt daar verder helemaal niks voor. Men mag niet meedoen aan de play-offs en ook wordt het goede spel van de Limburgers starks bij de nacompetitie niet beloond met bonus punten. Alle ploegen moeten weer op nul beginnen.

  

Deel dit bericht