Nieuws

Felicitaties van de dag gaan uit naar:

Na de derde groepswedstrijd tijdens het EK mogen we speelsters in het zonnetje zetten.

Hoewel de 27-jarige Jessy Kramer uiteindelijk niet aan het spelen toekwam was het voor speelster van het Franse Toulon-Saint Cyr Handball haar honderdste interland voor Oranje. In totaal scoorde de Noord-Hollandse daarin 83 doelpunten. Kramer maakte negen jaar geleden, op 21 oktober 2010, haar debuut in Oranje bij het Hollandtoernooi tijdens de wedstrijd Nederland - Polen (24-26). Uiteraard feliciteren wij Jessy met het bereiken vaan haar 100ste cap.

 

Vandaag vrijdag 9 december 2016 de dag dat Oranje verhuist van Kristianstad naar Gotenborg waar de komende drie wedstrijden gespeeld gaan worden is ook de dag dat Debbie Bont haar 27e verjaardag viert. Ook feliciteren wij de speelster van het Deense Kobenhavn Handbold met haar verjaardag.

 

Toch gaat ook  vandaag onze waardering weer uit naar keepsters Tess Wester die naar een belabberder eerste helft tegen Frankrijk waarin ze twee stops wist te maken in de tweede dertig minuten herrees uit de puinhopen van Oranje en met twaalf stops ook mede aan de basis stond van de revolte van Oranje dat de wist binnen te spelen

 

Ook veel waardering hebben we voor de rol van Nycke Groot, door iedereen gezien als een van de beste handbalsters van de wereld, maar de laatste tijd kan ze maar moeilijk excelleren in Oranje omdat de chemie die er een jaar geleden in Denemarken was niet meer is teruggevonden. In haar rol als leider blijft ze in het veld proberen orde in de chaos te scheppen. Wat ze in haar eentje maar moeilijk voor elkaar kreeg lukte wel in samenwerking met Maura Vissser, dat ze daarbij haar positie in het midden ook afstaat is een dubbel compliment waard.

 

Deel dit bericht