Nieuws

Fabian van Olphen vertrekt bij Magdeburg en gaat naar Lemgo

Door Frits Feuler - Na elf jaar verlaat aanvoerder Fabian van Olphen aan het einde van dit seizoen SC Magdeburg. De 35-jarige international kwam in 2006 over en was een jaar later al aanvoerder van de ploeg. Grootste successen waren ongetwijfeld het winnen van de EHF-Cup in 2007 alsook de winst in de Duitse bekerfinale, 2016.

“Jammer genoeg krijgt mijn verblijf in Magdeburg na elf jaar een einde. Ik ben ontzettend trots dat ik in al tijd voor zo’n mooie club heb mogen spelen en zelfs tien jaar aanvoerder mocht zijn. Een dank-je-wel aan alle spelers, van 2006 tot 2017 voor de mooie samenwerking. Ik ben nog tot de zomer in dienst van SCM en zal zeker proberen dit seizoen succesvol af te sluiten. En dan het liefst met de beker!” Op 4 juni wordt afscheid genomen van Van Olphen in het laatste thuisduel.

2 jaar TBV Lemgo

"TBV Lemgo heeft mij de mogelijkheid gegeven om een contract tot de zomer van 2019 te tekenen, wat ik in dank heb aangenomen. Lemgo heeft zich intensief met mijn situatie bemoeid en mij een zeer goed gevoel gegeven. Daarom verheug ik mij om vanaf komende zomer voor deze traditionele club te kunnen gaan spelen en ik bedank Lemgo dan ook voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld".

Tot 2003 heeft de uit Den Haag afkomstige Van Olphen voor Quintus gespeeld. In die periode werd hij in 2001 ook tot speler van het jaar gekozen. Daarna vertrok hij naar TV Emsdetten maar na een maand leverde hij zijn contract weer in en keerde hij terug bij Quintus. Hij had toen het gevoel er nog niet klaar voor te zijn. In 2003 vertrok hij opnieuw naar Duitsland om voor TuS-Lübbecke te gaan spelen waarmee hij ongeslagen van de Tweede Bundesliga naar de Eerste Bundesliga promoveerde. In 2006 verhuisde hij dan naar SC Magdeburg waar komende zomer na elf jaar een einde komt aan zijn verbintenis met de club.

  

Deel dit bericht