Nieuws

Evert Kooijman “teleurstellend dat we ons niet maximaal hebben ingezet”

Cirkelspeler Evert Kooijman spelend bij OCI-LIONS, uitgeroepen tot Man of the Match bij Nederland, na afloop over de wedstrijd: “We begonnen vandaag slap aan de wedstrijd, niet iedereen was optimaal gemotiveerd. Hierdoor komen we gelijk op een 5-1 achterstand en lopen de gehele wedstrijd achter de feiten aan. We hadden ons voorgenomen om de linker opbouwer en de midden opbouwer onder druk te zetten maar daar kwam niks van terecht, pas toen we over stapten op mandekking kregen we een beetje ritme” aldus Kooijman.

“In de tweede helft proberen we het wel en de inbreng van verse spelers die nog niet zoveel gespeeld hadden was positief, maar we konden niet dichterbij komen de afstand bleef steeds weer vier doelpunten. Eigenlijk is het teleurstellend dat we het vandaag niet collectief konden opbrengen om met maximale inzet te spelen. Doen we dat wel dan had er absoluut meer ingezeten dan deze nederlaag met zes doelpunten”.

Middenopbouwer Simon Schild spelend voor GC Amicitia Zurich werd bij de Zwitsers gekozen tot de Man of the Match: “We hebben ons goed voorbereid op Nederland. Het is een goed team met goede individuele spelers. Als voorbereiding hebben we twee video’s bekeken en van daaruit onze dekking neergezet. Hun topscoorders Ten Velde en Jerry mochten vandaag niet gevaarlijk worden. We kwamen direct op voorsprong en dat was prettig want het handbalt toch makkelijker vanuit een voorsprong”

“Toen ons spel slordiger werd heeft onze coach na de time out de aanval omzette door ons 7 tegen 6 te laten spelen”, vertelt hij verder. “Nederland had daar onvoldoende grip op en we konden via onze cirkelspelers relatief eenvoudig blijven scoren. Ze maakten nog wel een aantal doelpunten vanuit de omschakeling maar kwamen nooit dichterbij. We zijn blij met deze overwinning”. 

Deel dit bericht