Nieuws

Esther Schop keert met Nantes terug in Dalfsen

Dinsdagmorgen heeft in Wenen op het hoofdkantoor van de EHF de loting plaats gevonden van de derde voorronde van de EHF Cup. 24 ploegen dingen in het weekend van 12/13 november en 19/20 november mee naar een plaats in de ook dit seizoen bij de dames ingevoerde groepsfase van de EHF Cup, dei in vier poule van vier ploegen gespeeld gaat worden.

Dalfsen, nog de enige Nederlandse vertegenwoordiger in de EHF-Cup, kreeg bij de loting een thuiswedstrijd toebedeel op 12/13 november tegen het Franse Nantes Loire Atlantique HB waarna in principe een week later dan de return in Natnes gespeeld gaat worden. Het kan zomaar zijn dat ook deze keer de wedstrijden in een weekend gespeeld gaan worden. Nantes momenteel de nummer zeven van de Franse competitie is de ploeg van oud Dalfsen speelsters Esther Schop die vijf jaar aan de cirkel heeft gestaan bij de landskampioen. Voor Schop is het nu haar tweede seizoen in Franse dienst.  Met Nantes heeft Dalfsen een commercieel aantrekkelijke maar ook een tegenstander getroffen waartegen men niet geheel kansloos zal zijn.

Alle Nederlandse handbalsters die nog in de EHF Cup actief zijn beginnen hun derde ronde met een uitwedstrijd. TuS Metzingen met Celine Michielsen Kelly Vollebregt, Jasmina Jankovic en Delaila Amega kreeg het Turkse Ankara Yenimahalle BSK als tegenstander. een ploeg die Dalfsen ook niet onbekend is. Zijn speelden hier tegen tijdens  de Champions League kwalificatie en verloren met 31-22 de wedstrijd om plaats 3 en 4

Vfl Oldenburg met Inger Smits, Kelly Dulfer en Isabelle Jongenelen beginnen met een uitwedstrijd tegen het Deense Team Tvis Holstebro. SG BBM Bietigheim met Maura Visser, angela Malestein, Martien Smeets en Tess Wester spelen tegen het Kroatische HC Podravka Vegeta. Ook geen onbekende ploeg voor Dalfsen want daar hebben ze tijdens de halve finale van de het Champions League kwalificatietoernooi tegen gespeeld en met 30-17 verloren.

Onderstaande de volledige loting

 

Ankara Yenimahalle (BSK TUR)

VS

 TuS Metzingen (GER)

Hypo Niederösterreich (AUT)

VS

 Kuban (RUS)

Handball Club Lada (RUS)

VS

 Viborg HK (DEN)

SERCODAK Dalfsen (NED)

VS

 Nantes Loire Atlantique HB (FRA)

TTH Holstebro  (DEN)

VS

 VfL Oldenburg (GER)

IUVENTA Michalovce (SVK)

VS

 Alba Fehérvár KC (HUN)

Randers HK (DEN)

VS

 MKS Selgros Lublin (POL)

Indeco Conversano (ITA)

VS

 NFH - Nykøbing Falster (DEN)

H.C. Dunarea Braila (RUM)

VS

 Byasen Trondheim (NOO)

HC Podravka Vegeta (CRO)

VS

 SG BBM Bietigheim (GER)

ÉRD HC (HUN)

VS

 Dunaujvaros KKA (HUN)

Super Amara Bera Bera (ESP)

VS

 Brest Bretagne Handball  (FRA)

Deel dit bericht