Nieuws

Ephrahim Jerry:"Wij horen bij de top acht van Europa"

Linker opbouwspeler Ephrahim Jerry (OCI-LIONS) Na de gewonnen wedstrijd tegen Macedonië doet Eprhrahim enthousiast zijn verhaal:

“Door deze overwinning vandaag  hebben we laten zien dat we bij de top acht van Europa horen. Jammer dat het verschil in de wedstrijd tegen Denemarken zeven doelpunten was waardoor we nu afhankelijk zijn van de Denen. Als zij winnen of gelijk spelen gaan wij naar de hoofdronde”.

We hebben in de voorbereiding tegen Zwitserland, Duitsland en wereldkampioen Frankrijk gespeeld. Dat zijn wedstrijden tegen EK deelnemers, dan kun je stappen zetten.  Door dit soort wedstrijden en uiteraard door de overwinning op Noorwegen krijg je als groep zelfvertrouwen en dat zie je terug in het spel.

“We hadden vandaag dezelfde strijdwijze als in de wedstrijd tegen Noorwegen. Ook Macedonië heeft dominante opbouwspelers, met name beide linker opbouwers Neloski en Taleski. Dus ook vandaag werken vanuit een gesloten dekking en omschakelen daar waar mogelijk. Dat lukte wederom goed en we namen een grote voorsprong die we vasthielden tot aan de rust. We hebben de wedstrijd goed uitgespeeld en doordat we aanvallend weer regelmatig bleven scoren was het voor Macedonië niet meer haalbaar. Top, nu maar hopen dat de Denen hun werk doen”.

Linker opbouw Marko Neloski (HC Metalburg) Marko was er, vanwege een schouderoperatie, niet bij tijdens de EK kwalificatie in 2014. Deze EK wedstrijd was zijn eerste ervaring met Nederland.

“We wisten vooraf dat het een zware wedstrijd voor ons zou worden. Nederland had in de voorgaande wedstrijden laten zien dat ze goed en fysiek kunnen verdedigen maar ook gemakkelijk kunnen scoren. We hebben vandaag alles geprobeerd maar we kregen onze dekking niet goed ingesteld op de Nederlandse opbouwers. Ondanks dat we hard gewerkt hebben en zelf in de tweede helft veel scoorden zat er niet in voor ons”

  

Deel dit bericht