Nieuws

Eligio Pepels keert na een seizoen terug bij LIONS.

De 20-jarige rechteropbouwer Eligio Pepels keert terug bij OCI-LIONS. Afgelopen seizoen vertrok de uit Stein afkomstige handballer vrij laat in het transferseizoen naar het Belgische Initia Hasselt, maar na één seizoen keert hij weer terug op het oude nest.

Als 17-jarige kwam hij bij LIONS 2 terecht in de eerste divisie. Na zijn eerste jaar kon hij als algeheel periodekampioen met LIONS 2 door promoveren naar de eredivisie omdat LIONS 1 in de BENE-League ging spelen. In het eerste seizoen eredivisie werd hij met zijn ploeggenoten tweede achter Hurry Up.

Pepels begon zijn handbalcarrière  bij ESC'90 uit Stein en speelde vervolgens bij  BFC uit Beek en Sittardia van waaruit hij zijn weg vond naar LIONS 2. Na twee seizoen verkaste hij dan naar Hasselt waarmee hij afgelopen seizoen ken koste van LIONS in de verlenging de BENE-League wist te winnen. De best of three om de landstitel ging tegen Bocholt verloren.

Als 19-jarige speelde hij vorig jaar met Oranje U21 het WK in Brazilië. Afgelopen april heeft hij zich met Oranje U20 voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis van het heren handbal geplaatst voor het EK U20 in Denemarken.

Bij LIONS gaat hij dit komend seizoen op de rechteropbouw een duo vormen met Joris Baart  

Deel dit bericht