Nieuws

Elf van de dertien Nederlandse speelsters door naar de 3e ronde EHF-Cup

Afgelopen weekend werden bij de meeste clubs de returns gespeeld in de tweede ronde van de EHF-Cup. Twee Nederlandse speelsters struikelde afgelopen weekend met hun ploeg in de tweede rond.

Annick Lipman had vorige week met haar ploeg Vipers Krstiansand de uitwedstrijd in rusland bij Handball Club Lada met zes doelpunten verschil verloren. (29-23) Afgelopen weekend won Vipers thuis ook met zes doelpunten verschil 32-26 werd het na een 15-15 ruststand. Het was niet genoeg voor een plaats in de derde ronden omdat Lada doorgaat omdat ze meer doelpunten uit hebben gescoord.

Het Franse Issy Paris met Lois Abbingh had vorige week de uitwedstrijd bij het Hongaarse ERD HC met 30-26. De huidige nummer zeven van de Franse competitie kon afgelopen weekend die marge niet goed maken sterker nog Issy Paris, waarvoor Abbingh afgelopen weekend niet heeft gescoord,  verloor ook de thuiswedstrijd na een 15-16 ruststand met 26-29.

Esther Schop met haar ploeg Nantes HB heeft zich wel geplaatst voor de derde ronde van de EHF Cup, ondanks dat de ploeg uit Bretagne vorige week thuis maar een nipte 24-23 overwinning had behaald tegen het Hongaarse DVCS-TYP. Afgelopen weekend ging de nummer negen uit de Franse competitie ook winnen in het Hongaarse Debrecen. Na een 12-13 ruststand werd het 26-28. Cirkel speelster Esther Schop scoorde driemaal in deze wedstrijd.

De handbalsters het Duitse Vfl Oldenburg hebben zich ook geplaatst voor de derde ronde ondanks dat de ploeg van Inger Smits, Kelly Dulfer en Isabelle Jongenelen zondag de uitwedstrijd in het Franse Orleans tegen Fleury Loiret Handball met 23-26 heeft verloren. Bij rust zag het er nog niet best uit voor Oldenburg. Met de 14-8 ruststand had Fleury zes van de zeven doelpunten die ze achter lagen na de eerste wedstrijd al goed gemaakt. In de tweede helft kon Oldenburg nog een tandje bijzetten en de nederlaag beperkt houden tot drie doelpunten. Dat was voldoende na de 29-22 overwinning van vorige week om zich te plaatsten voor de derde ronde.  Inger Smits was de enige Nederlandse die vier keer wits te scoren.  

De verliezen finalist van vorig jaar het Duitse TuS Metzinger, met Celine Michielse, Kelly Vollebregt en Jasmina Jankovic, heeft zich ook eenvoudig geplaats voor de derde ronde. Na de 30-22 overwinning vorige week in de thuiswedstrijd tegen het Tsjechische Banik Most won Metzinger afgelopen zaterdag voor 1000 toeschouwers in Most ook uitwedstrijd. Na de 9-15 ruststand was de wedstrijd al gelopen. Uiteindelijk werd er met 25-29 gewonnen. Celine Michielsen scoorde drie maal in deze wedstrijd terwijl Kelly Vollebregt twee keer het net liet bollen.

Na de ruime 37-24 overwinning vorige week tegen het Roemeense ASV Brasoc hoefde het Duitse SG BBM Bietigheim, Met Maura Visser, Angela Malestein, Martine Smeets en Tess Wester zich in de tweede wedstrijd niet bovenmatig in te spannen om de derde ronde te bereiken. Zondag werd voor 1100 toeschouwers na een 12-12 ruststand in Brasov met 19-23 gewonnen en plaatste men zich ook voor de derde ronde. Angela Malestein en Maura Visser scoorde beide drie maal, Martine Smeets kwam tot een doelpunt.

Naast al deze Nederlandse speelsters die zich geplaats hebben voor de derde ronde wist natuurlijk ook SERCODAK Dalfsen zich te plaatsten voor de derde ronde door het Servische ZMK Izvor te verslaan  

Deel dit bericht