Nieuws

EK U20: Nederland verliest van fysiek sterk Zwitserland

De Nederlandse handballers U20 hebben opnieuw niet van Zwitserland kunnen winnen. Na de twee nederlagen in Eindhoven tijdens de laatste week van de voorbereiding voor het EK de verloor Oranje vrijdagavond in de eerste wedstijd om de plaatsen 9 t/m 12 opnieuw van de Midden Europeanen.  Deze keer won Zwitserland met 32-26 (14-11)

Oranje U20 kende een evenals tegen de Zweden een moeizame start. Het missen van opgelegde kansen en technische fouten zorgden er voor dat de Zwitsers al na zes en een halve minuut leidden met 5-1. Reden voor bondscoach Monique Tijsterman om een time out te nemen. Deze had een positieve uitwerking want er werd energieker gespeeld waardoor Evert Kooijman meestal de vrije man was en zijn kansen goed benutte. De Zwitsers zorgden met hun verdedigende acties dat de Nederlandse schutters nauwelijks tot schot konden komen, het was dan ook hard werken om een gaatje in de defensie te vinden. Verdedigend had Nederland veel moeite met de fysiek sterke Zwitsers, met name de boomlange Lenny Rubin was onhoudbaar. Aan het einde van de eerste helft kreeg hij persoonlijke dekking waardoor het ritme bij de Zwitsers stokte en Nederland wat beter in zijn spel kwam. Met onder andere en mooi onderhands schot van Pepijn Michielsen werd de ruststand bepaald op 14-11 in het voordeel van Zwitserland.

In de tweede helft handhaaft Nederland de mandekking op Rubin. De Zwitsers zoeken in de begin fase succesvol de combinaties met de cirkelspelers. Zoals ook in de eerste helft mist Oranje een tweetal vrije kansen en maakt het twee technische fouten waardoor de Zwitsers konden uitlopen naar 20-15. Enkele stops van Mark van den Beucken zorgen er voor dat er via de omschakeling gescoord wordt en Nederland de aansluiting houdt (19-15). De Zwitsers halen dan in de aanval hun doelman naar de bank en spelen 7 tegen 6 met twee sterke cirkelspelers. Nederland werkt hard maar komt te kort in de persoonlijke duels en kan niet meer dichterbij komen tot aan 29-25 wordt er om en om gescoord, Daarna is het slotakkoord voor Zwitserland, twee keer topschutter Rubin en één doelpunt van man of the match Simon Schild met nog een tegendoelpunt van Smits zorgt voor de 32-26 eindstand.

Scores: Evert Kooijman 7, René Jaspers 6, Kay Smits 5, Pepijn Michielsen 3, Rik Elissen 2, Alec Smit 1, Rutger Ten Velde 1, Mark van den Beucken 1.

Scoreverloop: 6-2 (10’), 95 (20’), 14-11 (30’), 20-15 (40’), 26-21 (50’), 32-26 (60’)

Nederland speelt zaterdag om 15:00 uur voor plaats 11 tegen Slovenië dat met 27-24 van Hongarije heeft verloren  

Deel dit bericht