Nieuws

EK U20: Evert Kooijman: “Een plek bij de eerste acht zou geweldig zijn”

Voor het eerst in de Nederlandse handbalgeschiedenis gaat er een Nederlands heren handbalteam deelnemen aan een Europees Kampioenschap. www.handbalstartpunt sprak aan de vooravond van het vertrek met cirkelspeler Evert Kooijman een van de dragende spelers van Oranje U20 en vroeg aan hem hoe het is na het WK nu een EK te gaan spelen.

“Ja nu een EK. Daar hebben we nog nooit gestaan, dat is heel anders dan een WK. Op een Ek kom je alleen maar toplanden tegen. Stuk voor stuk moet je elke wedstrijd volle bak gaan. Er zit niks makkelijks bij”, aldus Kooijman die aangeeft dat hij met Oranje er alles aan wil doen om Denemarken in de eerste wedstrijd te verrassen. “Ze zijn iets sterker dan ons maar wij zullen ze met onze offensieve dekking gaan verrassen”.

Hij denkt wel dat Denemarken er alles aan zal doen om beelden van ons te kunnen krijgen. “Ik denk niet dat zij zonder ons gezien te hebben die wedstrijd in zullen gaan. Het is voor ons belangrijk dat wij in de eerste helft van het toernooi gaan pieken. Als ons dat lukt dan spelen wij bij de eerste acht en dat zou een geweldige prestatie zijn”.

Luister verder naar Evert Kooijman

Deel dit bericht