EK U18 Oranje U18 speelt gelijk tegen Italië.

Vandaag speelde de Oranje handballers U18 hun tweede wedstrijd bij de European Championship tegen Italië. De Italianen stonden onder druk nadat ze hun eerste wedstrijd hebben verloren tegen Estland.

Oranje begon de wedstrijd sterk, de dekking stond goed, waardoor de Italianen een aantal keren tijdspel kregen. Nederland liep hierdoor uit naar een 6-3 voorsprong.

In de volgende aanvallen werden te veel verkeerde keuzes en technische fouten gemaakt waardoor Italië de voorsprong nam. Oranje ging met een 10-9 achterstand de rust in.

Na rust in ondertal liep de achterstand op naar 13-10. Het aanwezige Oranje publiek ging massaal achter het team staan en de ploeg van bondscoach Edwin Kippers kwamen weer op een 13-14 voorsprong.

Een goede periode van Oranje volgde waardoor men de voorsprong kon uitbreiden naar vier  doelpunten 15-19.  Helaas lukte het niet om dit vast te houden en kwam Italië langszij. In een spannende slotfase waar Oranje één punt voorstond lukte het niet om de overwinning binnen te slepen. Italië scoorde de gelijkmaker in de slotminuut: Eindstand 23-23 Tot Man of the match werd Arjan Versteijnen uitgeroepen

Door de winst van Moldavië op Estland staat Oranje alleen aan kop in hun poule. Het is nu wel noodzaak om donderdag te winnen van Estland. De eerste 2 teams van de poule gaan door naar de kruisfinales.