Nieuws

EK U18: Dani Baijens en Tim Claessens tevreden over eerste wedstrijd

Nederland U18 is vandaag goed begonnen aan hun EK toernooi in Litouwen.Na een 23-17 ruststand werd het 38-33 voor Oranje. Vooral de eerste helft was prima met goed en soms frivool Handbal.

Na afloop spraken we met twee spelers en vroegen hun mening over deze wedstrijd. Allereerst Dani Baijens, terecht gekozen tot man of the match voor Oranje.

Dani, allereerst over jou eigen spel, je lijkt de teleurstelling van het niet mee mogen naar EK U21 in Denemarken goed te hebben verwerkt?  Dani Baijens: “De trainingsstage van vorige week heeft het team maar ook mijzelf goed gedaan. Ik kreeg in Denemarken veel zin om dit toernooi te gaan spelen”.

Vervolgens speel je hier zo’n goede eerste helft en krijg je nog meer plezier en drive. “Dat ik gekozen wordt tot man of de Match interesseert me niet zoveel, het gaat er gewoon om dat we hier goed presteren. Dat was tenslotte ook de reden dat wij naar dit toernooi moesten”.

Aan het einde van eerste helft leken jullie wedstrijd onder controle te hebben, maar de tweede helft ging het toch nog bijna mis. Heb jij er een verklaring voor?  In de eerste helft stonden we zeer goed in de dekking”, vertelt Baijens “daardoor konden we snel omschakelen en vrij makkelijk weglopen van Moldavië. In de tweede helft ging het verdedigen een stuk minder, en kwamen we vaker in ondertal door tijdstraffen waardoor het tempo er bij ons uitging. Moldavië is ook een ploeg met snelle gasten waardoor we in de problemen kwamen. Aan het eind van de wedstrijd pakken we het weer goed op waardoor we uiteindelijk nog ruim winnen”.

Nu morgen Italië en donderdag Estland, hoe kijk je daar tegen aan? Dani: "Ik heb nog geen idee hoe deze tegenstanders zijn, maar als we de vorm hebben zoals we die een groot deel van deze wedstrijd hebben laten zien dan gaan we ook deze twee ploegen verslaan”, aldus een zelfverzekerde Baijens

Naast Dani spraken we ook nog even met Tim Claessens, de man van de eerste helft. Tim was sterk in dekking en scoorde maar liefst 7 doelpunten in die dertig minuten.

Tim, ben je tevreden over deze wedstrijd? “Ja, ik ben zeker tevreden” zo vertel hij direct na de wedstrijd . “We hebben met z’n  alle hard geknokt om die twee punten binnen te halen en dat is gelukt. Vooral de eerste helft was het aanvallend heel goed”.

Jullie begonnen in een 3-2-1 dekking, toen jullie omschakelde naar de 6-0 maakten jullie toch het verschil! “We hebben vooraf afgesproken dat we gedurende de wedstrijd zouden variëren mey onze dekkingsvorm zodat onze tegenstander niet kon wennen en dat is gelukt”, zo vertelt Claessens. “Alleen is het jammer dat we ons tempospel in de aanval in de tweede helft geen vervolg konden geven”.

  

Deel dit bericht