Nieuws

EHF Security Delegate Klaus-Dieter Convents voor negende maal naar Skopje

Voor de negende keer dit seizoen wordt door de EHF de “enige” Security Delegate Klaus-Dieter Convents ingezet bij een handbalwedstrijd in Skopje. Zo was hij ook tweemaal in Macedonische hoofdstad toen de beide Champions League deelnemers Vardar Skopje en Metalurg Skopje hun wedstrijden tegen elkaar moesten spelen. Maar ook was hij afgelopen zondag in Skopje bij de kwartfinale wedstrijd tussen Metalurg en THW Kiel (21-31).

Vandaag heeft de Belgische EHF gedelegeerde Convents bericht gekregen van de EHF dat hij dit weekend weer wordt ingezet bij de wedstrijd in Skopje en wel tussen Vardar Skopje en SC Flensburg Handewitt. Een wedstrijd waar de spanning wel weer eens hoog kan oplopen omdat Vardar Skopje de schade in de uitwedstrijd in Duitsland met de 24-22 nederlaag behoorlijk heeft kunnen beperken. De Final4 in Köln lonkt dus ook voor de Macedonische ploeg.

De aanwezigheid van Convents in Skopje heeft veel bijgedragen aan een positieve sfeer tussen alle partijen. Daarnaast heeft hij een uitstekende relatie opgebouwd met de Macedonische teams en de autoriteiten die betrokken zijn bij de problematiek rond de veiligheid voor, tijdens en na de wedstrijden. Volgend hem is er al veel te goede verandert maar kost het nog altijd veel tijd en energie om iedere keer ter plaatste alles weer rond te krijgen.  

www.handbalstartpunt sprak eind december al met Convents over zijn werk als enige security delegate van de EHF, werk dat hij nog twee jaar wil doen. Dat hoopt hij dat er ook andere zijn die dit kunnen overnemen.  

 

  Luister verder naar Klaus-Dieter Convents

Deel dit bericht