Nieuws

Eerste treffen halve finale: Lions - Volendam

Een van de twee halve finales in de strijd om de landstitel gaat tussen OCI-LIONS en Kras Volendam. De afgelopen drie jaar kwamen Lions en Volendam elkaar pas tegen in de finale om de landstitel. Drie keer was Volendam te sterk voor de Limburgers al komt men steeds dichterbij. Nu is al duidelijk dat een van de twee zal moeten afhaken in de titelstrijd en er dus een andere finale aan zit te komen dan dat men de laatste jaren gewend was.

De eerste finale in 2011 werd over twee wedstrijden afgedaan. De eerste wedstrijd werd met 30-24 gewonnen door Volendam en de tweede wedstrijd eindigde in een 26-34. Een jaar later troffen beide ploegen elkaar opnieuw in de finale en werden er voor het eerste drie wedstrijden gespeeld. Lions won na verleningen in Volendam de eerste wedstrijd met 26-28. In Limburg dwingt Volendam dan een derde wedstrijd af na een 28-31 overwinning. In de derde wedstrijd waren vijf minuten fataal voor Lions die uiteindelijk met 26-21 de beslissende wedstrijd verloren.

In 2013 ging het ook over drie wedstrijden waarbij opgemerkt moet worden dat Lions vooral in de eerste wedstrijd de kans heeft laten liggen. In de laatste minuut weet Volendam de 24-22 overwinning uit het vuur te slepen. De tweede wedstrijd in Geleen trok Lions de zaken weer recht met de 26-23 overwinning zodat er een de titelstrijd weer in de derde wedstrijd beslist moest gaan worden. Voor Lions bleek de druk in de derde wedstrijd te groot te zijn en vanaf het begin zat men niet in de wedstrijd. Uiteindelijk won Volendam met 28-24 ook deze confrontatie.

De drie confrontaties die dit seizoen hebben plaats gevonden daarvan werden er twee gewonnen door Lions en een door Volendam. De eerste ontmoeting in Geleen eindigde in een nipte 29-30 overwinning voor Volendam de tweede ontmoeting in Volendam werd een 20-25 overwinning voor Lions. Recentelijk, eind maart, werd in het Luxemburgse Differdange de halve finale van de Beneluxliga na een 27-27 eindstand door Lions na verleningen met 30-35 gewonnen.

Op dit moment tikt de klok dit seizoen nog in het voordeel van Lions en de zege in de halve finale van de Beneluxliga was moreel gezien een belangrijke overwinning. Voor het eerst was Lions in een wedstrijd waar het er om ging de sterkste. Echter op resultaten uit het verleden kan men de toekomst niet bouwen. De halve finalestrijd zijn weer twee op zich zelf staande wedstrijden.

Zaterdag zal in een uitverkochte topsporthal Fitland X in Sittard de eerste confrontatie plaats vinden. Van deze wedstrijd zal ook de NOS opnamen komen maken.

Deel dit bericht