Nieuws

Eerste treffen halve finale: Bevo Hc – Aalsmeer

Op zaterdagavond is het dan eindelijk zover. Na vier handbalvrije weekenden mogen de heren-handballers van Eurotech Bevo Hc eindelijk weer de "wei" in. Ze staan te trappelen. Niet alleen omdat een kruisfinale op het spel staat en de finale al maar dichterbij komt, maar zeker ook omdat de tegenstander Aalsmeer heet. Met de aanstaande tweestrijd komen immers weer herinneringen uit een nog niet eens zo ver verleden naar boven.

Zo waren er spannende wedstrijden aan het einde van de jaren '90, toen het destijds nog kleine Bevo Hc het grote Aalsmeer aan het wankelen bracht. Onvergetelijk is de halve finale in het bekertoernooi van 2001, toen de Heldenaren topfavoriet Aalsmeer wisten uit te schakelen en de Panningse sporthal nagenoeg ontplofte. In herinnering blijft ook nog de strijd om het landskampioenschap van 2005. In destijds nog een Best of Five-serie maakten beide ploegen er een spannende strijd van, waarin Aalsmeer uiteindelijk beslag wist te leggen op de landstitel. En dan was er ook nog de finale om de SuperCup, waarin Bevo Hc zich de sterkste toonde. Duels tussen Bevo Hc en Aalsmeer ademen met andere woorden historie en in de komende kruisfinalewedstrijden zal daar ongetwijfeld weer een hoofdstuk aan toegevoegd worden. Beide ploegen staan voor attractief, snel, beweeglijk handbal en lieten dat eerder dit seizoen al uitgebreid zien.

In hun voorgaande ontmoetingen in de reguliere competitie toonde beide ploegen dat ze erg aan elkaar gewaagd zijn en viel de beslissing steeds pas in de slotseconden. In Panningen wisten de Bevo-mannen met 23-22 uiteindelijk beide punten uit het vuur te slepen. De return in Aalsmeer eindigde onbeslist, 23-23.

Gezien het verloop van de competitie lijken de Noord-Hollanders licht favoriet. De ploeg van coach René Romeijn speelde een bijzonder sterke reguliere competitie en wist daarin zelfs het tot dan zo vaak oppermachtige Volendam op afstand te houden. In de play offs veroorloofde Aalsmeer zich een nederlaag tegen E&O, maar bracht in de overige wedstrijden de koppositie niet meer in gevaar. Of Bevo-coach Martin Vlijm met zijn mannen Aalsmeer van hun voetstuk weet te stoten moet in de komende twee duels gaan blijken. Voor spanning en sensatie lijkt gezorgd.

Het eerste kruisfinaleduel wordt gespeeld op zaterdag 19 april in sporthal De Heuf in Panningen en zal beginnen om 20.00 uur. De beslissende terugwedstrijd staat op zondag 4 mei gepland.

 

  

Deel dit bericht