Eerste spelronde nacompetitie dames eredivisie

VOC pakt opnieuw de winst tegen Dalfsen

De eerste speelronde van de play-offs leverde meteen een wedstrijd op die de afgelopen vier jaar steevast ook de finale om de landstitel was. Opnieuw was VOC Amsterdam deze keer in eigen huis  te sterk voor Dalfsen. Na een 16-13 ruststand zegevierde de ploeg van Bert Bouwer onder toeziend oog van de huisige bondscoach Helle Thomsen met 28-24 en kon daarmee al meteen haar voorsprong uitbreiden. Omdat Quintus tegen VZV na een 15-11 ruststand met 31-23 heeft gewonnen klimt de ploeg uit het Westland nu naar de tweede plaats. Dalfsen staat nu derde.

De vierde plaats wordt nu ingenomen door Handbal Venlo en VZV. Handbal Venlo kwam thuis tegen SEW niet verder dan een 24-24 eindstand nadat de ploeg uit Venlo met een ruime voorspong kon gaan rusten: 17-10. SEW kwam zelfs nog op voorspong vier minuten voor het eindende met 23-24 maar in de laatste minuut wist de thuisploeg toch nog een punt in eigen huis te houden

In de degradatie poule was het V&L dat zaterdagavond het beste uit de bus kwam. De ploeg uit Geleen verloor drie weken geleden thuis nog van Kwiek, waardoor men uiteindelijk degradatiehandbal moest gaan spelen. Zaterdagavond pakte men de revanche door na een 8-11 russttand met 22-24 de twee punten mee naar huis te nemen,

Borhave kon in Emmen ternauwernood nog een punt mee naar huis nemen. Na een 14-10 ruststand scoorde Borhave in de laatste seconde de gelijkmaker uit een strafworp: 25-25