Eerste ronde groepsfase EHF Cup zonder verrassingen

TuS Metzingen doet goede zaken in Noorwegen

Door Frits Feuler

Groep A

De eerste wedstrijdronde in de poulefase van de EHF-Cup bij de vrouwen is zonder verrassingen verlopen. Isabelle Jongenelen, vorig seizoen nog in dienst van het Franse Nantes Loire Atlantique, kreeg haar oud-ploeggenoten op bezoek in Oldenburg. Het werd geen prettig weerzien uit het oogpunt van de Nederlandse, haar ploeg verloor in een doelpuntrijke wedstrijd voor 812 toeschouwers met 30-37.

“De start in deze groepsfase was anders dan gedacht,” aldus coach Leszek Krowicki. “Na 12 minuten vergaten we alles wat we ons hadden voorgenomen. Tempo ontbrak, doelpogingen werden niet slim voorbereid.

Fouten in aanval betekenden vaak een snelle gegenaanva. Ik ben ontevreden met het optreden van mijn ploeg. Nantes wint echter verdiend.”

3-2 was de laatste voorsprong vanuit Duitse optiek, daarna ging het via 4-9 en 8-11 naar 11-19 halverwege. Esther Schop scoorde zes maal terwijl de Duits international bij Nantes, Isabel Klein, vijfmaal scoorde voor haar nieuwe ploeg. Inger Smits (3), Isabelle Jongenelen (2) en Kelly Dulfer (1) zorgden voor de Nederlandse treffers bij Oldenburg.  In groep A leidt Nantes voor Randers dat met 27-21 won van Sävehof.

Groep B

In groep B won Brest afgetekend bij Leipzig (15-34) en neemt de koppositie in voor Kuban en Fehérvar. Kuban won thuis van Fehérvar met 31-26.

Groep C

Bietigheim hield thuis, voor 1019 toeschouwers, ook in een doelpuntrijk duel het hoofd koel tegen het Noorse Byasen: 39-33 (19-18). Angela Malestein en Maura Visser scoorden ieder vier keer voor de ploeg van doelvrouwe Tess Wester. Bietigheim leidt in groep C voor Rostov-Don dat het Hongaarse Erd met 27-21 versloeg.

Groep D

TuS Metzingen deed, voor 410 toeschouwers, goede zaken in het Noorse Drammen. De ploeg van het viertal Jankovic, Vollebregt, Michielsen en Amega zette, na een magere 8-9 ruststand, in de tweede helft de puntjes op de i: 16-22.

“Een sterke 6:0 defensie was belangrijk vandaag, aanvallend haalden we zeker in de eerste helft te weinig rendement. Goed begonnen dus in de eerste wedstrijd,” liet Kelly Vollebregt (2) in de media optekenen.

“We hebben als team gespeeld, nu wacht woensdagavond Oldenburg voor de competitie.” Michielsen en Amega scoorden niet.

In groep D gaat Metzingen met Nyköbing – 35-23 winst op Lada Tagliata – aan de leiding.