Dubbelslag voor Brazilië bij Pan-Amerikaanse spelen

Bij de Pan-Amerikaanse spelen in het Canadese Toronto heeft Brazilië een dubbelslag geslagen.

Zaterdag pakte de Braziliaanse vrouwen de gouden medaille door Argentinië na een 12-12 ruststand met 25:20 te verslaan. De voor het Roemeense Baia Mare spelende Alexandra do Nascimento was met zes treffers topscore voor Ana-Paula Rodrigues die vijfmaal scoorde voor de regerend wereldkampioen. Bij Argentinië scoorde Luciana Mendoza en Elke Karsten beide vijfmaal.

Het brons ging naar Uruguay dat zich met een duidelijk 29-21 (11-8) overwinning zegevierde tegen Mexico.

Zondag zegevierde ook de mannen van Brazilië in de finale over Argentinië. Na verlenging werd hey 29-27 voor de Groen/gele brigade. Met rust leidde Argentinië nog met 9-11 maar na zestig minuten was gelijk (24-24) Diogo Hubner en Thiasgus Petrus waren beide met zes doelpunten  topscorer voor Brazilië. Bij Argentinie stak Federico Fernandez met acht doelpunten er bovenuit.

In de strijd om de derde plaats kon Chili zich met een 23-17 (10-9) overwinning over Uruguay verzekeren van de Bronzen medaille