Nieuws

Drie Nederlandse Herenhandballers in groepsfase EHF-Cup

Donderdag loting groepsfase EHF mannen

De vier Duitse ploegen zijn allemaal voor de groepsfase van de EHF-Cup geplaatst (zie overzicht). Vanaf medio februari gaan de 16 ploegen op zoek naar de twee eerste plaatsen in hun groep.Het Nederlandse tintje dit jaar in de Groespfase wordt verzorgd door Fabian van Olphen van sc Magdeburg en de twee bij MT Melsungen spelende Nederlandse internationals Arjan Haenen en Jeffery Boomhouwer.

Titelverdediger Frisch Auf Göppingen, SC Magdeburg en MT Melsungen behaalden twee overwinningen. Spannender was het voor Füchse Berlin, dat in september nog zijn wereldtitel wist voor clubteams wist te prolongeren: uit bij Gorenje Velenje werd met 29-25 gewonnen. Thuis was het billen knijpen geblazen, want de ploeg verloor verrassend met 29-32. 

MT Melsungen, nog altijd zonder de geblesseerde Jeffrey Boomhouwer, won in die derde kwalificatieronde vrij makkelijk van het Kroatische HC Zamet: uit 34-23 en thuis, voor bijna 2200 toeschouwers, met 32-20. Arjan Haenen scoorde in beide wedstrijden telkens vijf keer voor Melsungen.

SC Magdeburg, de ploeg van Fabian van Olphen, ondervond ook nauwelijks problemen in de dubbele confrontaties met RK Nexe uit Kroatië. Thuis, voor bijna 2300 supporters, werd het 31-22, uit in de heksenketel van Nexe voor 2000 uitzinnige Kroaten, stokte de teller bij een 30-27 zege. Van Olphen scoorde in beide duels niet.

Het Poolse NMC Górnik Zabrze met de uit Eindhoven afkomstige Iso Sluijters is Europees uitgeschakeld. Het Finse Cocks vervult dit jaar de verrassende rol om als ploeg uit een klein handballand door te dringen in de groepsfase van de EHF-Cup. De Finnen wonnen thuis verrassend met 30-19 van Górnik Zabrze wat voldoende was om zich te plaatsten voor de groepsfase, want thuis wisten de Polen met slechts een doelpunt verschil te winnen: 30-29.  Iso Sluiters scoorde in beide wedstrijden drie keer voor Zabrze 

Deel dit bericht