Nieuws

Dragan Petrov legt voortaan andere prioriteiten en stopt als trainer

De 44-jarige Dragan Petrov stopt na zeventien jaar als trainer-coach werkzaam te zijn geweest. Over vijf weken komt er een eind aan een zwerftocht langs erschillende handbalteams. Die tocht begon in 1999 bij het Utrechtse UDSV waar hij twee jaar werkzaam was en waar hij in januari 2008 nog een keer terugkeerde als interim-coach, en eindigt in Wevershoof bij de dames van Commandeur VVW.

Tussendoor was hij voor onder andere twee periodes trainer bij CSV en later CSV/Meervogels in zijn woonplaats Castricum, bij ZAP. Maar ook was hij actief met de heren van VVW in de periode 2010-2011. Tussen 2011 en 2013 was hij twee seizoenen trainer-coach van SEW. In eerste instantie bij SEW 2 waarna hij een jaar later Aaf van Dijk opvolgde bij eerste selectie van SEW.

In die jaren was het moeilijk keuzes maken voor Pertrov, die een gewild trainer was bij de clubs in Noord-Holland. Na zijn eerste jaar bij SEW 2 zou hij eigenlijk naar VZV overstappen maar toen hij trainer van de hoofdmacht kon worden zegde hij alsnog af voor de ploeg uit ’t Veld  en bleef hij in Nibbixwoud. Vervolgens tekende hij na zijn eerste seizoen de hoofdmacht getraind te hebben bij voor een tweede seizoen, maar bij nader inzien besloot hij toch niet veder te gaan omdat het niet te combineren was met zijn veertigurige werkweek. Hij keerde vervolgens in augustus 2013 terug naar CSV/Meervogels, wat allemaal beter te combineren was met zijn werk.

In april zwaait hij dan af en laat hij het handbal achter zich. “Het is tijd om het handbal niet meer als prioriteit nummer één te zien”, vertelt de geboren Serviër. “Het was een moeilijke beslissing om te nemen maar soms moet je ook eens een knoop doorhakken. En dat heb ik nu gedaan”.  

Deel dit bericht