Nieuws

Doorgroeien bij Hercules

 Mooie toekomst voor broer en zus Lisa en Yannick Boers

PETER LOTMAN - Den Haag - De handbalvereniging Hercules beschikt over twee waardevolle krachten in de hoofdmacht uit één familie. Bij de vrouwen in het eerste team Lisa Boers en bij de mannen broer Yannick. Vanaf de jeugd zijn ze opgeleid binnen de Haagse eredivisieclub. Zij wil niet weg, hij droomt van het buitenland. Een karakterschets van een talentrijk duo.

Hoe ziet jouw karakter eruit?

Lisa Boers (20 mei 1994):,, Ik ben nuchter en kan goed afstand nemen van de dingen. Een rustig type ook. Ik kan goed organiseren als het om andere zaken gaat. Voor mezelf kan ik dat niet zo. Dan laat ik het nog wel eens op zijn beloop. Als handbalster ben ik een harde werkster en een teamplayer. Wil altijd winnen. Heb een goede wedstrijdinstelling.”

Yannick Boers (8 augustus 1998)):,,Ik kan goed met mensen omgaan. Ben geduldig en rustig van aard. Ik train bij Hercules kinderen met het syndroom van Down. Dan komen die eigenschappen goed van pas. Ik wil daar mijn beroep van maken. Heel dankbaar werk. Als handballer moet ik me meer laten gelden.”

Wat zijn kenmerkende eigenschappen van je broer/zus?

Lisa:,,Yannick is een sociale jongen. We hebben een goede band met elkaar, al van jongs af aan. We gaan veel met elkaar om en overal naar toe. Hij is geen praatjesmaker. Een rustige, eerlijke jongen. Als handballer heeft hij veel kracht en een geweldig linkshandig schot. Een goede verdediger.”

Yannick:,,Lisa is heel belangrijk voor mij. Zij is mijn oudere zus en ik kan altijd bij haar terecht met mijn probleempjes. We hebben natuurlijk ook wel eens verschil van mening, maar ik heb veel aan haar adviezen. Als handbalster is ze te sociaal en bescheiden. Ze heeft een goed schot, maar moet meer lef tonen.”

Hoe ziet je handbaltoekomst eruit?

Lisa:,,Ik zie me niet snel weg gaan bij Hercules. Ik handbal er al vanaf mijn zesde. Het is mijn tweede thuis. Ik ben veel op de club, altijd gezellig.  Als ik in de eredivisie had willen spelen, had ik dat eerder moeten doen. Vroeger wilde ik voetballen net als mijn vader. Maar mijn moeder, die zelf handbalde bij Wings, zei: ga eens een keertje naar een handbaltraining. Toen was ik verkocht.”

Yannick:,,Ooit wil ik graag in het buitenland handballen. Maar dat is voorlopig niet aan de orde. Ik moet me eerst nog verder ontwikkelen bij Hercules. Moet leren meer initiatief te nemen in een wedstrijd. En de goede momenten uitkiezen om te scoren.” 

 TRAINER  HAGE OVER LISA BOERS:

,,Ik ben veel met Lisa bezig, omdat ik het in haar zie zitten. Ze moet er alleen ook zelf in gaan geloven. Dan kan ze stappen maken. Zij is een speelster die snelheid heeft en van daaruit goed kan schieten. Een echte teamspeelster die hard werkt, maar nog te bescheiden is in het veld. Als ze in zichzelf gaat geloven, kan het een van de dragende speelsters worden.”  

COACH ROESTENBURG OVER YANNICK  BOERS

,,Hij heeft een gevaarlijk linkshandig schot. Belangrijk voor een handballer. Hij moet werken aan zijn snelheid en zijn kracht. Dan kan hij in de toekomst een hoofdrol opeisen. Hij is een talent, die mentaal en fysiek nog kan groeien. Een waardevolle schakel binnen het team. Een van de jeugdspelers die doorbreekt bij Hercules.” 

Wat is jullie doelstelling?

Lisa:,,We willen proberen bij de top 5 te komen. Met onze nieuwe trainer Wesley Hage moet dat lukken. We trainen drie keer in de week. Degraderen doen we niet. Daarvoor hebben we te veel kwaliteit. Kampioen worden is te vroeg. Daar werken we aan, maar dat heeft tijd nodig. Er moeten dan speelsters bijkomen. We hebben nu veel eigen speelsters van Hercules. Een hecht team.”

Yannick:,,Bij de eerste vier komen voor de kampioenspoule. We doen het dit seizoen boven verwachting. Hebben al veel punten. Ons seizoen is al geslaagd. Is de verdienste van trainer Maarten Roestenburg. Hij weet ons te motiveren. Ik voel me ook zeker bij hem. Hij geeft spelers veel vertrouwen.” 

DUBBELPROGRAMMA: WINST NOODZAKELIJK

De beide eerste teams van Hercules spelen zaterdag in sporthal Boswijk een thuiswedstrijd. De vrouwen ontvangen om 19.00 uur het opleidingsteam van Hellas. Daarna treffen de mannen om 20.45 uur Swift Arnhem.

Voor de vrouwen van coach Hage is winst noodzakelijk om aansluiting te houden met de subtop in de tweede divisie.

Voor de eredivisiemannen van trainer Roestenburg staat de vierde plaats met uitzicht op de kampioenspoule op het spel. Hercules heeft thuis nog niet verloren.  

AD HAAGSCHE COURANT   

Deel dit bericht