Nieuws

Donderdag wacht de Loting voor LIONS

De handballers van OCI-LIONS hebben zich zaterdagavond voor ruim 2000 toeschouwers in de bijna uitverkochte Fitland XL hal te Sittard geplaatst voor de groepsfase en derhalve bij de laatste zestien van de EHF Cup. Daarmee heeft de Nederlandse kampioen en de winnar van de BENE-League handbalgeschiedenis geschreven. Nog nooit is het een Nederlandse club gelukt om in het tweede sterkste  Europacuptoernooi achter de Champions League door te dringen tot de laatste zestien.

Sinds de hervormingen van het Europese toernooi in 2012 toen het toernooi om de EHF-Cup en dat van de bekerwinnaars de CupWinners cup werd samengevoegd tot het huidige EHF-Cup toernooi, wordt dit jaar voor de vierde keer, na drie kwalificatieronden, een groepsfase gespeeld met vier ploegen in vier groepen. Na een kwartfinale eindigt het toernooi met een Final 4 waarvoor de ploeg die dit mag organiseren zich rechtstreeks plaatst.

Zes ploegen, de vier groepswinnaars en de beste nummers twee plaatsten zich voor de kwartfinale.  De drie winnaars plus de organisator, plaatsten zich dan voor de Final 4. Het Duitse FA Göppingen en het Franse HBC Nantes hebben zich gekandideerd om de Final 4 te willen organiseren.

De eerste editie van de finale 4 in 2013 werd ook in Nantes gespeeld toen met Rhein-Neckar Löwen als winnaar. In 2014 en 2015 werd de Final 4 in Belijn gespeeld met Fuchse Berlin als organisator. Het Hongaarse  Pick Szeged won in 2014 verrassend het toernooi en Fuchse Berlin in 2015. Inmiddels is Berlin, de titelverdediger, in de derde kwalificatieronde uitgeschakeld door het Franse Chambery Savoie Handball.

Komende donderdag vind daarvoor de loting plaats en weet de ploeg van trainer coach Monique Tijsterman welke ploeg de eerste tegenstander zal zijn in het weekend van 13/14 februari wanneer de eerste wedstrijd gespeeld gaat worden.

 

Geplaatst voor de groepsfase

  1. Aalborg Handball (DEN),
  2. Team Tvis Holstebro (DEN),
  3. Bjerringbro Silkeborg (DEN),
  4. Chambery Handball (FRA)
  5. Saint Raphael Var Handball (FRA),
  6. HBC Nantes (FRA),
  7. FA Göppingen (GER)
  8. SC Magdeburg (GER),
  9. Helvetia Anaitasuna (ESP),
  10. Franklin BM Granollers (ESP)
  11. Dinamo Bucuresti (ROU)
  12. CSM Bucuresti (ROU) 
  13. Pafdi Winterthur (SUI),
  14. Ystads IF (SWE),
  15. SKA Minsk (BLR)  
  16. OCI-LIONS (NED)
Deel dit bericht