Nieuws

Doelman Nick de Knegt (Quintus): “Leren omgaan met tribuneplek"

Kwintsheul - Handbaldoelman Nick de Knegt kwam begin dit seizoen over van Hellas naar Quintus. Hij wilde graag hogerop en in de BENE-League spelen. Zaterdag tegen het Belgische Tongeren zat hij op de tribune.

Was dat een grote tegenvaller?

Nick de Knegt:,,Natuurlijk was het een teleurstelling. Ik ben gekomen om veel te keepen en ervaring op te doen op dit hoogste niveau. Maar de trainer had gekozen voor Paul Vis en Lars Hemmes, de andere twee keepers. Hij wil dat iedere keeper een eerlijke kans krijgt in de BENE-League.”

Is het eenmalig dat je er naast staat?

,,Dat is altijd afwachten. Zaterdag spelen we thuis tegen Hasselt en donderdag horen we op de training wie er dan in het doel staat. De keuze is aan de trainer. We hebben nu eenmaal drie gelijkwaardige keepers. Dus het steeds afwachten wie de voorkeur krijgt.”

Je ligt er niet wakker van?

,,Nee, zeker niet, haha… Toen ik overstapte van Hellas naar Quintus wist ik dat zoiets zou kunnen gebeuren. Het is even slikken, maar in de topsport is dat iets waar je mee moet kunnen omgaan. Het is voor mij een extra impuls om er nog fanatieker tegenaan te gaan. Ik zal er alles aan doen om die plaats terug te veroveren.”

Hoe bevalt die BENE-League verder?

,,Het is zwaar en erg wennen. De schoten zijn harder, sneller en gevarieerder. Pas als je op dit niveau actief bent, merk je het verschil met de eredivisie. Je kunt geen moment verslappen. Van het begin tot het einde moet je geconcentreerd blijven. Maar het is een mooie ervaring en ik leer er veel van.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht