Nieuws

Doelman Gerrie Eijlers keert terug bij Oranje

Doelman wil graag iets terugdoen voor het Nederlandse handbal

Na Fabian van Olpen keer ook doelman Gerrie Eijlers terug bij het Nederlands heren handbalteam. De 34-jarige doelman van het Duitse GWD Minden, waar zijn keeperstrainer oud Nederlands international Malik Besirevic is, heeft in het verleden al 73-interlands voor Oranje gespeeld. In 2012 speelde hij zijn laatste interland bij het WK kwalificatietoernooi in Belgie.

In 2003 vertrok de toenmalige doelman van Volendam naar Duitsland. Hij speelde vervolgens drie seizoen voor Solingen. In 2006 vertrok hij naar TuSEM Essen waar hij november 2008 wegens financiële problemen vertok naar HBW Balingen-Weilstetten. Aan het einde van het seizoen 2008/2009 vertok hij naar Magdeburg waar hij tot de zomer van 2014 heeft gespeel. Vervolgens heeft hij een twee jarig contract getekend bij GWD Minden waar hij in de loop der jaren de derde Nederlandse keeper is die daar onder contract staat. In het verleden speelden ook de Nederlandse keepers Jan de Bakker en Malik Besirevic ook in bij Minden

“In de periode dat wij kinderen hebben gekregen heb ik mij niet beschikbaar gesteld voor Oranje vertelt de huidige doelman van GWD Minden. Daarmee kregen we het thuis een stuk drukker en wilde ik niet dat alles op de schouders van mijn vrouw terecht kwam. Nu de kinderen wat ouder worden en het ook langzaam wat rustiger in het huishouden wordt wil ik wel bij Oranje helpen om te kijken of we de jonge jongens verder op weg kunnen helpen naar een internationale toekomst. Daarnaast is het bij Minden ook allemaal wat minder druk dan bij Magdeburg. We spelen geen Europacup en spelen daardoor ook minder wedstrijden gedurende het seizoen. Dat geeft ook meer tijd en ruimte om andere dingen te doen”. 

Eijlers “Ik heb toch best wel wat aan Oranje te danken. Bij Oranje kwam ik in contact met spelers zoals Marco Beers, Malik Besirevic en Jan de Bakker die toen allemaal in Duitsland speelden. Met hun contacten die zij hadden konden ze je toch weer verder helpen. Mijn carrière bij het Nederlands team is dan ook een mooie opstap geweest voor mijn verder carrière in Duitsland. Het is dan toch mooi nu ik aan het einde van mijn carrière sta dat ik als dank nog iets kan terugdoen. Ik zie het als een mooie afsluiting zo aan het eind van loopbaan dat ik een aantal jonge jongens zoals Luuk Hoiting en Bart Ravensbergen misschien nog iets kan bijbrengen als ze daar open voor staan”.

Daarnaast is het belangrijk dat Oranje zich in april/mei 2015, met de twee wedstrijden tegen Turkije voor de boeg, kan handhaven op de derde plaats. Dat is belangrijk voor de volgende EK kwalificatiereeks maar de beste nummer drie van de huidige kwalificatiereeks plaatst zich ook voor het EK. Eijlers ziet daar dan ook nog best wel mogelijkheden. “Stel dat Kroatië en Noorwegen al geplaatst zijn wanneer wij in juni nog tegen ze moeten spelen. Dan liggen er misschien wel kansen om daar wat extra’s te halen en hebben we als mogelijke nummer drie nog kans om het EK te halen”.  

Deel dit bericht