Nieuws

Dirk Beuchler nieuwe trainer VfL Gummersbach

Door Frits Feuler – Vanaf 1 juli a.s. neemt Dirk Beuchler (45) de sportieve leiding bij de traditierijke club VfL Gummersbach over. Hij wordt de opvolger van Emir Kurtagic die enkele weken geleden te horen kreeg dat zijn contract niet werd verlengd.

Dirk Beuchler past precies in het profiel dat de leiding van Gummersbach had opgesteld. Ervaring als speler en trainer in de Bundesliga, zijn contacten in de internationale handbalwereld alsook de aandacht voor de opleiding en doorontwikkeling van aanstormende talenten. Precies die strategie die Gummersbach al jaren succesvol nastreeft. Opleiden van spelers voor de nationale en de internationale klassen staat hoog in het vaandel bij de club uit het Bergische Land.

Beuchler won in zijn actieve carrière als speler tweemaal de Duitse beker met SG Wallau-Massenheim. Met het Spaanse San Antonio won hij titel en beker. Na zijn actieve loopbaan werd hij manager bij Portland San Antonio (2007-2009). Daarna werd de achtvoudig international trainer bij SV Post Schwerin (2009) voordat hij in 2011 overstapte naar Bundesligaclub TBV Lemgo. Naast trainer was hij hier ook technisch directeur. In diezelfde functies was Beuchler – van  2013 tot 2015 – actief bij TuS N-Lübbecke.

Naast het hoogste Spaanse (2009) en Duitse (2010) trainersdiploma is hij sinds 2016 ook in het bezit van het EHF Master Coach Certificaat.

“Sinds november liepen er al gesprekken met Dirk,” aldus manager Frank Flatten. “Steeds constructief, steeds dezelfde doelen voor ogen met Gummersbach. Beuchler is geen onbekende in de Bundesliga en heeft zeker inzicht in de jeugdopleiding.”

Dirk Beuchler tekent een contract voor drie jaar.   

FOTO@ Philipp Ising:    Links manager Frank Flatten en rechts Dirk Beuchler

Deel dit bericht