Nieuws

DIOS als klankbord

De passie van Leon den Os: Muziek en handbal

PETER LOTMAN - Den Hoorn - Het kan een superseizoen worden voor handbalvereniging DIOS. De periodetitel ligt voor het grijpen. ,,Maar aan promoveren denken we nog niet”, verwoordt Leon den Os de voorzichtigheid.

Het is even wennen, daar in die Ballonhal in Den Hoorn. Al een paar weken staat de plaatselijke club aan kop in de eerste divisie. Het kampioenschap geeft recht op rechtstreekse promotie naar de eredivisie. Bij een zege zondag op Sittardia pakt het team van coach Arjan Koster de periodetitel. Zou het dan toch nog een keer gebeuren dat de spelers van DIOS, die gezelligheid zo hoog in het vaandel hebben staan, de stap naar het prestatieniveau gaan zetten?

Leon den Os, handballer en DJ, hoopt dat het allemaal gaat lukken. Toch houdt ook hij een slag om de arm. ,,Het gaat nu al een paar weken heel goed. En ja, we staan al een tijdje bovenaan. Toch heerst er een soort onuitgesproken verbod om over promoveren te praten. Er komt nog een aantal zware wedstrijden en het kan altijd nog mis gaan. Hard werken, elke week onze best doen en dan maar kijken hoe het afloopt. Dat lijkt ons het beste.”

Het is duidelijk dat de 25-jarige Den Os en zijn ploegmaten de goden niet willen verzoeken. Vanaf zijn zesde jaar handbalt hij al bij DIOS. ,,En ik zou nooit ergens anders willen spelen. Dit is mijn club. Ik voel me hier thuis. Bijna mijn hele familie heeft hier gehandbald of speelt er nog. Het zou geweldig zijn als ik dat kampioenschap kan meemaken.”

OUDER

Het is voor Leon den Os, die als Layon Nais furore maakt als DJ, geen vaste prik dat hij deel uitmaakt van het eerste team. Hij moet knokken voor zijn plekje en met zijn muziekhobby is het niet altijd eenvoudig te combineren. ,,Al sinds de succesperiode van DIOS ben ik bezig  vast in het eerste te komen. Vaak ging ik mee voor een aantal minuten waardoor ik nooit echt heb kunnen laten zien wat ik in me had. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat de trainers dachten dat ik niet genoeg kwaliteiten had. Ik merk wel dat ik nog veel meer uit mezelf kan halen. Nu ik wat ouder ben geworden, is die ambitie om vast in het eerste te spelen wat minder geworden. Door mijn werk als DJ kan ik er niet elke wedstrijd bij zijn.”

 

DJ LAYON NAIS

“ALLES MET EEN LEKKER DANSRITME”

De regionaal bekende DJ Layon Nais is sinds 2007 bezig zijn passie voor muziek te delen met een uiteenlopend publiek. Van intieme huisfeesten tot grote tentfeesten is voor de allrounder geen probleem. Specialiteiten zijn: Deephouse, Afro/Latin house, Reggaeton, Urban en Moombathon. ,,Dus alles met een lekker dansritme.”

Hij won onder meer de Lierse DJ contest en mocht draaien voor zesduizend bezoekers. Ook is hij een graag geziene gast op verenigings- en studentenfeesten in de Delftse regio.

 Ook in januari moet Den Os, die al negen jaar gelukkig is met Debby de Kok, wedstrijden missen. ,,Naast een aantal grote evenementen in Nederland heb ik ook voor het eerst boekingen uit het buitenland. Oostenrijk is al definitief en in de zomer is er interesse uit Mallorca. Ik werk doordeweeks veel aan muziek. Ik stop bestaande liedjes in een nieuw jasje, in een stijl die bij mij past. Handbal en muziek, twee geweldige hobby’s. Dat kan toch niet mooier?”

AD SPORT/PETER LOTMAN

    

Deel dit bericht