Denemarken en Duitsland uitgeschakeld bij het WK

Spanje wist op zaterdag zijn hachje nog te redden tegen Brazilië door de twee zonen van twee grote internationale handbaltoppers uit het verleden. In de laatste vijf minuten buigen Alex Dujshebaev met twee doelpunten en Valero Rivera met één doelpunt een 26-25 achterstand om in een 27-28 overwinning en daarmee plaatste Spanje zich voor de kwartfinale.

De vader van een van de Spaanse wonderboys Valero Rivera is trainer/coach van Qatar. Hij stuntte zondagmiddag met zijn ploeg als vicewereldkampioen van 2015 bij het WK in Frankrijk door na een zwakke groepsfase met slechts twee overwinningen Duitsland, dat zonder nederlaag de achtste finale bereikte, uit te schakelen.

Tot de 46e minuut was Duitsland de bovenliggende partij. Als Fath er 17-13 van maakt lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de Duitsers. Echter binnen zes minuten komt Qatar met vier doelpunten op rij langszij bij 17-17. Via Glandorf en Kohlbacher repareert Duitsland de schade: 19-17 wordt het met nog zes minuten te spelen. Glandorf scoort dan de 20-18 in de 56e minuut maar vervolgens gaat het helemaal fout voor de Europees kampioen als Capote binnen twee minuten driemaal op rij voor Qatar scoort. In de laatste twee minuten verdedigt Qatar met succes zijn voorsprong en plaatst zich voor de kwartfinale.

Hongarije spekkoper

Hongarije dat ook onder leiding staat van een Spaanse coach Xavi Sabate maakte misschien nog wel en een grotere klapper door Olympisch Kampioen Denemarken uit te schakelen. Ook Hongarije, dat twee maanden geleden nog tegen Nederkand door het oog van d enaald kroop,  wist in de groepsfase van slechts twee keer te winnen van de twee zwakste landen. Denemarken won zijn vijf groepswedstijden en ging ongeslagen naar de kwartfinale. Echter de laatste twee groepswedstrijden verliepen niet naar wens, met de hakken over de sloot werd er gewonnen van Bahrein en Qatar. Daarmee was duidelijk geworden dat de Denen, waar de coach net als bij Duitsland overigens vertrekt, niet lekker in zijn vel zat.

Hongarije begon sterk en nam een 7-4 voorsprong. Deze werd weg poetst dor Denemarken 8-8, maar op voorsprong wisten de Denen niet te komen om en om scorend met Hongarije steeds in leidende positie werd e rust bereikt bij 13-12.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Hongarije 14-12 maar weet halverwege de tweede helft weer op een vier punten voorsprong te komen bij 20-16. Denemarken is nog steeds op achtervolgen aangewezen maar weet in de 54e minuut weer langszij te komen bij 23-23. Ook nu lukt het de Denen niet om op voorsprong te komen. Balogh in de 57e minuut en Csaszar in de 59e minuut zette Hongarije weer op de beslissende twee punten voorsprong: 26-24. Hansen schoort dan nog wel de 25-25 maar in de resterende seconden spelen de Hongaren  het perfect uit via Csaszar die de 27-25 eindstand op het scorebord zet

Kijk hier naar de hoogtepunten van de achtste finales of kijk de gehele wedstrijden terug