Nieuws

De Tukkers slaat slag op trainersmarkt met duo Averink - Assink

Handbalverenging De Tukkers, uitkomend in de Tweede divisie, heeft afgelopen weekend een goede slag geslagen op de trainersmarkt. Het is de Albergse club gelukt Arjan Averink aan zich te binden.

De 40-jarige oud trainer van onder meer eredivisie club Kwiek en het in de eerste divisie spelende Borhave kwam afgelopen weekend tot een akkoord met De Tukkers.  

Averink neemt dit seizoen afscheid van eerste divisionist Bentelo waar hij vijf seizoenen eindverantwoordelijk was voor de damesselectie. Dit seizoen heeft hij de lastige opdracht om met zijn dames handhaving in de eerste divisie af te dwingen en dat lijkt hem op basis van de huidige stand te gaan lukken.

Averink gaat bij De Tukkers nauw samenwerken met ex-international, Champions League winnares en Europees handbalster van het jaar Olga Assink. Assink is al enige tijd betrokken bij de club en traint samen met Daniëlle Oude Geerdink de huidige damesselectie.

“Ik had al een duidelijk en goed beeld van De Tukkers en dat beeld dat ik had is tijdens onze gesprekken alleen maar beter geworden. De club is ambitieus, fatsoenlijk en gestructureerd. Onder vertrekkend trainsters Daniëlle Oude Geerdink is er een prima werkklimaat ontstaan. Hiervoor alle credits voor Daniëlle" vertelt de nieuwe trainer coach.

"Zoals ik het kan zien is er tot op heden met veel energie en toewijding gewerkt aan een team dat hard wil werken. Ze tonen de ambitie om het beste uit zichzelf te willen halen. Deze groep meiden heeft alles in huis om het handbal te spelen wat ik graag wil. Onze visies op het handbal lijken goed aan te sluiten. Ik wil energiek en initiatiefrijk handbal spelen, uitgaan van eigen kracht, liever actief dan reactief,“  aldus trainer Arjan Averink.

Voor de club uit Albergen was een trainersduo een grote wens. “Met Averink en Assink hebben wij trainers gevonden die complementair zijn aan elkaar. Voor ons het perfecte plaatje.  Averink heeft ontzettend veel kwaliteiten op technisch/tactisch vlak. Hij is een echte toptrainer met de nodige trainerservaring op het hoogste niveau. Assink brengt vanuit haar rijke handbal verleden naast de nodige tactische bagage ook de ervaring mee op wedstrijd- en mentaal niveau waarbij zij de huidige jeugdige ploeg volwassener kan maken op het gebied van wedstrijdbeleving,”  aldus voorzitter Gerard Keupink. 

Deel dit bericht