Nieuws

De strijd om de "Hollandse kroon" gaat om de koppositie in de 2edivisie

Zaterdagavond barst de strijd los tussen ZAP uit Breezand en VZV uit het naburige dorp 't Veld. In de kop van Noord Holland wordt al gesproken over de moeder aller handbalderby’s, maar dat vinden ze in Zuid Oost Drenthe wanneer Hurry Up en E&O tegen elkaar spelen of Lions en Bevo in Limburg ook.

De ploeg uit ’t Veld is de laatste seizoen echter steeds in hun drang naar kampioenschap gestruikeld in Breezand. Zowel afgelopen seizoen als twee seizoen geleden eindigde men op de tweede plaats mede omdat men niet kon winnen bij Zap. Nu ligt er op de confrontatie tussen beide ploegen nog méér druk dan voorheen. Nu gaat het ook nog eens om de koppositie in de Tweede divisie A tussen beide ploegen, niet meer niet minder. Overige sentimenten tellen niet voor Zap coach "Ronald van de Kamp".

Van de Kamp: “Het is gewoon een wedstrijd uit de rij van 22. Dat het wat extra spanning met zich meebrengt is alleen maar goed. Speelsters die een stap vooruit willen maken moeten met die druk kunnen omgaan. Ik hoop sowieso op een spannende competitie in de tweede divisie, de laatste paar jaar is er steeds één team wat er boven uit stijgt met al een aantal jaren VZV als goede tweede. Belangrijk voor ZAP dit jaar is om zich goed te ontwikkelen, spelen we mee aan de bovenkant dan is dat fijn. Maar niets moet dit seizoen”.

Voor Rieki Singer wordt het een bijzondere wedstrijd. De voormalige jeugdinternational vertok afgelopen seizoen naar ZAP nadat ze jaren voor VZV gespeeld heeft, nadat ze na een korte onderbreking ook bij SEW heeft gespeeld.

Het eerste fluitje in de Zwaluwen vluchthal te Breezand zal om 20.30 uur klinken.

Deel dit bericht