De Deense kampioen Team Esbjerg zit in een vrije val

De Deense Kampioen Team Esbjerg met de Nederlandse international Laura van der Heijden maar zonder de zwangere Estavana Polman is na de hervatting van de competitie in januari in een vrije val terecht gekomen. Sinds januari heeft de ploeg negen competitiewedstrijden gespeeld en daarvan werden en slecht twee gewonnen, twee gelijk gespeeld en vijf verloren.

Woensdagavond werd er, ondanks een opsteker in de Champions League door FC Midtjylland afgelopen weekend met 22-21 te verslaan, na een ruststand  van 13-17 met 28-32 verloren van de nummer acht Randers HK dat daarmee Team Esbjerg in de nationale competitie tot op twee punten is geaderd.

Esbjerg kon tot 5-6 nog volgen in de eerste helft maar keek vervolgens een kwartier later tegen een maximale achterstand aan van zeven doelpunten 10-17. De thuisploeg kwam in de tweede helft terug en pakte na 37 minuten bij 20-19 zelfs weer de voorsprong nadat men na het openingsdoelpunt even op een 1-0 voorspong had gestaan. Na 42 minuten werd het 22-20 maar Esbjerg kon het niet vast houden. Met vijf doelpunten op rij trok Randers de wedstrijd toch weer naar zich toe: 22-25 (48’) De voorsprong kwam voor de gasten niet meer in gevaar en won met 28-32

Na de derde nederlaag op rij komen zelfs de play-offs (de eerste zes ploegen spelen om de landstitel) voor Team Esbjerg in gevaar. Momenteel staat men vijfde maar Odense, de ploeg met Pearl van de Wissel, dat evenveel punten heeft als Esbjerg kan de kampioen vrijdag voorbij gaan als het wint van de voorlaatste Ringkøbing Håndbold. Zondag kan ook Silkeborg-VOEL, dat een punt minder heeft dan Esbjerg ook nog voorbij gaan  als het de van de nummer laatst Skanderborg Håndbold wint, Dan zou Esbjerg terug zakken naar de zevende plaats