Nieuws

De Dalfsenexpress dendert gewoon door

Vijf wedstrijden gespeeld tien punten en een doelsaldo van plus 92. Ondanks dat men de nummers drie, vier en vijf van afgelopen seizoen al heeft gehad. Daarnaast heeft men een plek in de derde ronde verdient van de Europacup voor Cupwinners. Daarnaast is de eerste prijs, "de SuperCup", al weer binnen. Zelfs voor Dalfsen zijn dat ongekende statistieken.

Acht speelsters vertrokken aan het eind van het afgelopen seizoen of zijn gestopt en daarvoor in de plaats kwamen acht nieuwe speelsters naar Dalfsen. Je mag dan ook wel stellen dat het met de viervoudige landskampioen beter gaat dan menigeen aan de vooravond van de competitie had kunnen dromen. Wie er ook in de zomer op de Dalfsenexpress is gesprongen, hij dendert gewoon door alsof er niets is verandert.

Ook trainer coach Peter Portengen moet beamen dat het best wel goed gaat ja. “De groep als geheel heeft toch wel snel het spelconcept zoals wij dat willen spelen opgepakt”, vertelt Portengen die er aan toevoegt dat het een leuke, maar zeker ook een ambitieuze en talentvolle jonge groep is. 

Komende zaterdag staat in de vernieuwde Trefkoele in Dalfsen (aanvang 19.00 uur) de zesde competitiewedstrijd tegen HandbaL Venlo op het programma. Kijkend naar de uitslagen van afgelopen seizoen (37-22 in Dalfsen en 17-35 in Venlo) staat statistisch gezien ook de Limburgse ploeg een moeilijk avondje te wachten al heeft de nieuwe trainer Sander Barents een positieve uitstraling op de jonge ploeg. Wel is het een herneuwde kennismaking met twee speelsters die vorig jaar nog in Venlo speelde: keepsters Janneke Vanderwal en Angela Steenbakkers.

Ondanks dat Angela Steenbakkers net als Kelly Dulfer en Kristie Zimmerman wegen blessures niet mee kunnen spelen denkt Peter Portengen dat zijn ploeg wel een goede wedstrijd gaat spelen. Er blijft met het gemis van de genoemde drie speelsters voldoende kwaliteit over.

De wedstrijd staat onderleiding van het scheidsrechtersduo Borregana-Huisken en Dekker

Deel dit bericht