Nieuws

Dames in eredivisie beginnen dit weekend aan hun nacompetitie

Daar waar het alle ogen dit weekend zijn gericht op de Final4 van de BENE-League en in het zuiden van het land ook nog eens carnaval wordt gevierd, gaan de vrouwen in de Nederlandse eredivisie dit weekend beginnen aan hun play-offs op weg naar het kampioenschap of de strijd tegen degradatie.

De beste twee ploegen plaatsen zich aan het eind van de rit voor de 'best of three' om de landstitel. De eerste klapper uit de play-offs van dit kan ook zomaar over enkele maanden opnieuw de ''best of three' om het kampioenschap zijn zoals de afgelopen vier jaar steeds het geval is geweest.  

In Amsterdam treffen Succes Schoonmaak VOC en Sercodak Dalfsen elkaar voor de eerste confrontatie in deze play-offs. De Amsterdamse ploeg kan daarmee op weg naar de finale al een eerste slagje slaan. Als men de thuiswedstrijd weet te winnen dan neemt men al meteen drie punten voorspong op Dalfsen. Dalfsen daarentegen kan de opgelopen achterstand in de competitie, die bij het begin van de play-offs uitgedrukt is in één bonuspunt meer voor de Amsterdamse ploeg, in een klap goed maken en zelfs meteen ook de leiding nemen op weg naar de titelrace.

De derde ploeg die zich kandideert voor een finaleplaats is die van de handbalsters van Virto Quintus. Zij spelen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Maedilon VZV en kunnen bij een overwinning in ieder geval mee blijven doen in de race om de 'best of three'. Afhankelijk van wat VOC en Dalfsen gaan doen kan men zelfs al meteen een plaats stijgen.

De derde en laatste play-off wedstrijd gaat tussen Cabooter Groep Handbal Venlo en Westfriesland SEW. Beide ploegen zullen zich niet gaan mengen in de strijd om de landstitel. Met VZV zal de strijd gaan om de 'best of the rest' waarbij plaats vier de inzet zal zijn.

Degradatiepoule

In de degradatiepoule speelt Vlug en Lenig zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Kwiek. Voor de ploeg uit Geleen is het een teleurstelling dat ze in deze poule is terecht gekomen echter met een overwinning kan men de eerste stap zetten naar lijfsbehoud in de eredivisie. Voor Borhave geld het zelfde, zij kunnen bij een zege op E&O in Emmen als debutant op het hoogst niveau ook een voorschotje gaan nemen op lijfsbehoud in de eredivisie. Gezien het competitie verloop zou dat een logisch gevolg moeten zijn.  

De verwachting is in deze dat de strijd om de degradatie tussen Kwiek en E&O zal gaan maar er zijn in het verleden wel eens vaker verrassende ontwikkelingen geweest in de degrdatiepoule.

Zo degradeerde Hellas in 2015 rechtstreeks ondanks dat men als nummer zeven met vier bonus punten aan de nacompetitie begon terwijl DSS in hetzelfde jaar geen enkele wedstrijd won in de reguliere competitie maar in de nacompetitie met een bonuspunt en vier overwinningen als nummer zeven de competitie beëindigde.

  

Deel dit bericht