Nieuws

Dames eredivisie: Nog veel strijd om de beste uitgangsposities

Sercodak Dalfsen - Succes schoonmaak VOC

Donderdagavond hebben de handbalsters van Sercodak Dalsen de topwedstrijd tegen Vitro Quintus vooruit gespeeld en met 24-24 gelijkgespeeld. Drie dagen later volgt alweer de volgende topper uit de eredivisie. Dit maal komt Succes Schoonmaak VOC op bezoek in Dalfsen. De wedstrijd in Amsterdam eindigde in een 24-25 overwinning voor Dalfsen. De ploeg van Bert Bouwer heeft dan ook nog wat goed te maken wanneer zondagmiddag om 13:00 uur de wedstrijd van start gaat waarvan de aanvangstijd, in verband met TV opnames door de NOS, met een  uur vervroegd is.

De inzet bij deze wedstrijd is de eerste plaats aan het eind van de reguliere competitie in de eredivisie. Gezien het resterende wedstrijdprogramma zal deze wedstrijd weleens beslissende kunnen zijn wie er als eerste gaat eindigen in de reguliere competitie.

De eerste plaats levert straks voor de nacompetitie zes bonus punten op, terwijl de nummer twee vijf bonuspunten krijgt. Daarnaast heeft de ploeg die als eerste is geëindigd in de reguliere competitie, en men weet zich ook bij de beste twee te plaatsten voor de finale om het kampioenschap, het thuisvoordeel bij de Best of Three. Kortom er staat voor beide ploegen dus wel wat op het spel.

Op zaterdagavond worden de nog drie openstaande wedstrijden gespeeld. De wedstrijd tussen SEW en V&L is al begin december gespeeld omdat de ploeg uit Noor Holland dit weekend geen sport ter beschikking had. De wedstrijd eindigde in 22-22

Maedikon VZV - Borhave

Ook een wedstrijd waar eventueel nog wat op het spel staat is die tussen Maedilon VZV en Borhave. VZV deed donderdag goede zaken door de inhaalwedstrijd tegen V&L te winnen en pakte vorige week ook al een ruime overwinning in de uitwedstrijd tegen Kwiek. De ploeg van Betty Plasmeyer lijkt dus weer in vorm zo aan het eind van de reguliere competitie en op weg om een plaats bij de eerste zes veilig te stellen. Met een derde zege tegen Borhave binnen acht dagen kan men een grote stap zetten naar de play-offs. Wil Borhave de optie om nog bij de eerste zes te eindigen openhouden dan moet ploeg uit het Overijsselse Borne zaterdagavond winnen. Vorige week heeft de ploeg dan wel de thuiswedstrijd verloren van Dalfsen maar de ploeg tankte toch behoorlijk wat vertrouwen omdat men de nederlaag beperkt wist te houden. De wedstrijd begint om 20:45 uur.

Vitro Quintus - Misker E&O

Vitro Quintus treft zaterdagavond in een thuiswedstrijd de nummer voorlaatst E&O. gezien de verschillen tussen beide ploegen zal dit voor de thuisploeg geen al te moeilijke opgave worden. De treffen tussen beide ploegen in Emmen eindigde in een 28-40 overwinning voor Quintus. de vier punten die E&O dit seizoen heeft behaalt pakte men met een thuiszege tegen Kwiek en twee keer thuis gelijk te spelen tegen VZV en SEW.

Handbal Venlo - Klink Nijland Kwiek

Voor Handbal Venlo zijn er komend weekend ook weer twee belangrijke punten te halen tegen hekkensluiter Kwiek. De ploeg uit Venlo deed afgelopen weekend uitstekende zaken met de bizarre ontknoping in de uitwedstrijd tegen V&L maar moet dat deze week een vervolg gaan geven. De ploeg heeft nog een lastig programma de komende weken met o.a Borhave uit en VOC en Dalfsen beide thuis. Daar tussendoor zit nog de uitwedstrijd tegen E&O.  De ploeg uit Venlo zal de twee punten dan ook waarschijnlijk hard nodig hebben

Hoewel Kwiek toch telkens weer te kort komt, wil de ploeg toch nog in de laatste wedstrijden van de regulier competitie proberen van die laatste plaats af te komen. Een plaatsje stijgen betekend straks een bonuspunt meer in de nacompetitie. Een zo’n punt kan aan het einde van de competitie wel eens doorslaggevend zijn zo is in het verleden wel vaker gebleken.  

Deel dit bericht