Nieuws

Dalsen speelt vandaag Europpes en verdedigt een traditie

Dalfsen overleefde altijd de eerste ronde in de EHF Cup waarin men is ingestapt

De eerste wedstrijd staat vanavond om 20:30 uur op het programma en is de officiële thuiswedstrijd van de Servische ploeg. De tweede wedstrijd wordt dan zondagmiddag om 14:00 uur gespeeld.

ZRK Izvor Bukovicka Banja is geen onbekende ploeg. In 2007 speelde ze in het Champions League kwalificatietoernooi tegen Quintus en wonnen toen met 21-18 van de toenmalige Nederlandse kampioen. Negen maanden geleden was de ploeg ook een lang weekend te gast in Nederland en wel in Emmer-compascuum. Men speelde in de vierde ronde van de Challenge Cup twee wedstrijd tegen DOS in sporthal de Klabbe.

Ook bij die confrontatie men een Nederlandse ploeg was de Servische ploeg tweemaal te sterk voor DOS. Met 27-33 werd toen de eerste wedstrijd gewonnen en de tweede ging ook met ruime cijfers (18-27) naar Izvor Bukovicka

Bij Dalfsen is men dus gewaarschuwd over de kracht van de fysiek sterke ploeg die met Duitse Milica Danilovic nog altijd een schutter in huis hebben van formaat ondanks dat ze inmiddels 41-jaar is. Vorig seizoen was ze in drie rondjes Challenge Cup goed voor 46 doelpunten. De kern van de Servische ploeg van vorig seizoen is ook dit seizoen nog altijd actief dus wat dat betreft zal de ploeg weinig geheimen meer hebben voor Dalfsen. 

Dit in tegenstelling voor de ploeg van Peter Portegen die ook dit seizoen een aantal ervaren krachten moet missen zoals Yara Nijboer, Kristy Zimmerman  en Astrid Holstad. Daar staat onder andere de komst van  Nikki Wilsterman en Anika Noordink tegenover die beide negen maanden geleden al met de kracht van Izvor Bukovicka kennis hebben gemaakt. Noordink moest er toen in de tweede wedstrijd na drie tijdstraffen met rood vanaf  Het Europacupduel tegen Izvor Bukovicka Banja was destijds voor Noordink ook zo’n beetje de laatste wedstrijd die zij voor DOS had gespeeld vanwege een rugblessure.

Dalfsen heeft dit weekend ook wel een traditie in ere te houden. In de afgelopen vijf jaar dat men werd uitgeschakeld in het Champions League kwalificatietoernooi wist men vervolgend de eerste volgende ronde in de EHF Cup, of dat nu de tweede of de derde ronde was, te overleven.  Vorig jaar was dat nog verrassend het Poolse Gydina dat in eigen huis werd verslagen.  Met een overwinning op ZRK Izvor Bukovicka Banja zet men deze traditie voort.  

Deel dit bericht