Nieuws

Dalfsen wint voor de vijfde keer op rij de Supercup

De handbalsters van SERCODAK Dalfsen hebben zaterdagmiddag voor de vijfde keer op rij de Nederlandse supercup gewonnen. in Zuid Limburg won de regerend landskampioen en bekerwinnaar van de verliezend bekerfinalist van vorig jaar Westfriesland SEW na een 17-9 ruststand met 32-25.

Een vreugde uitbarsting na afloop was er bij Dalfsen niet. “Ik denk dat men teleurgesteld was in het spel dat ze in de tweede helft hebben laten zien” vertelt trainer coach Peter Portengen na afloop, “want dat was niet best. We gaan nog met een goed gevoel de kleedkamer in maar in de tweede helft loopt het niet meer en dan zie je dat SEW nog terug kan komen. Dat is inherent aan een jonge ploeg. Als je puur naar de resultaten kijkt die we tot nu toe behaalt hebben dan doen we het niet slecht maar als je naar spel kijkt dan moet dat nog vele malen beter en dat is waar we de komende maanden nog hard aan moeten werken.”

SEW coach Saskia van den Brink was tevreden over de wijze waarop haar ploeg is blijven vechten voor een goed resultaat. Toch was ze van mening dat als men wat scherper was geweest men Dalfsen zeker meer pijn had kunnen doen. “Of we hadden kunnen winnen weet ik niet maar een beter resultaat had er wel in gezeten. De tweede helft winnen we met 15-16 ”.

De eerste elf minuten tot 3-3 kon SEW goed meespelen. Daarna sloeg Dalfsen een eerste gaatje naar 6-3. Halverwege de eerste helft liep men van 8-5 weg naar 17-7 Wilemsen goede voor negen treffers, en Zeggerink zorgde vervolgens nog voor de 17-9 ruststand.

De tweede helft werd mede ook door het mindere spel van Dalfsen een stuk minder aantrekkelijk. De ploeg uit Overijssel kon niet echt meer verder weg lopen dan een punt of tien. Portengen wisselde wel veel door waardoor iedereen speelminuten kreeg. Bij 23-14 na 42 minuten nam Dalfsen een time-out en even leek men toch een grotere kloof te komen als het na 48 minuten 28-16 wordt. Echter SEW bleef voor elke bal knokken en kon in de laatste twaalf minuten nog terugkomen naar de 32-25 eindstand

SERCODAK/Dalfsen: Ana Pavkovic 6, Larissa Nusser 5, Fenne Rijks 4, Fabienne Logtenberg 3, Angela Steenbakkers 3, Lisa Oosterwijk 3, Nienke de Wild 3, Roos van Leeuwen 3.Astris Mjoen Holstad 2.

Westfriesland/SEW: Melissa Wilmsen 9, Britt Holster 4, Bo van Wetering 3, Miranda Hooiveld 3, Romy Zeggerink 2, Danique Boonkamp 1, Romy Laan 1, Anneke de Groot 1, Sylvana Koppe 1.

Luister naar Fabienne Logtenberg

Luister naar Peter Portengen

Deel dit bericht