Dalfsen verlaat Europa met opgeheven hoofd

Na de met 21-31 verloren thuiswedstrijd tegen het Franse Nantes hadden de handbalsters van SERCODAK Dalfsen weinig meer te verliezen in de return in de derde ronde van de EHF Cup. De Nederlandse kampioen maakte het de Franse ploeg dan ook behoorlijk lastig en kan met opgeheven hoofd het Europees parcours van 2016 beëindigen. Na de 16-15 ruststand verloor Dalfsen met 31-28. ook de tweede wedstrijd. Nantes plaatst zich daarmee bij de beste zestien ploegen in de EHF Cup en gaat in januari aan de groesfase beginnen.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg die in de achtste minuut via Klein op een 5-2 voorsprong kwam.  Het vervolg was een geijkopgaande wedstrijd tot de veertiende minuut wanneer Schop de achtste treffer voor haar ploeg scoort (8-5). Dan slaat Dalfsen toe en met twee treffers van Logtenberg en één van Koppe komt de ploeg uit Overijssel in de 17e minuut op gelijke hoogte 8-8 waarna Nantes weer uit loopt naar 11-9. Opnieuw komt Dalfsen via Koppe en Nusser gelijk (11-11) en hoewel Nantes met nog vier minuten te spelen in de eerste helft opnieuw een voorsprong van twee doelpunten weet te pakken bij 14-12 haakt Dalfsen weer aan en gaat men met een 16-15 tussenstand de kleedkamers opzoeken.

In de tweede helft scoort Van Buren meteen de gelijkmaker waarna Nantes de 17-16 scoort. Logetenbereg, Van Leeuwen en Rijks zorgen dan met drie doelpunten op rij vierde minuut na rust voor een 17-19 voorsprong voor Dalfsen. De Franse ploeg weet weer snel langszij te komen maar Nusser zet haar ploeg  nog een keer op voorsprong bij 19-20. Vanaf 21-21 gaan er te veel dingen fout en vallen er kort achter elkaar ook twee tijdstraffen. Ondanks dat Peter Portengen bij 23-21 (42’) ook een time-out neemt kan Nantes via 26-22 uitlopen naar 28-23 (50’)

Dalfsen weiger te capituleren; Nusser scoort de 29-25 Oosterwijk de 29-26 waarna Steenbakkers vanaf de zevenmeterlijn er 29-27 van maakt. Er zijn dan nog drieënhalve minuut te spelen. Als Nantes dan de 30-27 scoort neemt Portengen opnieuw een time-out is het Steenbakkers die de druk weer opvoert en direct daarna de 30-28 scoort. Nantes probeert de forceren maar mist dan drie keer op rij vooraleer men met iets meer dan een minuut te spelen de wedstrijd beslist als Charlene Clavel  de 31-28 eindstand op het scorebord zet.

Scores voor Dalfsen: Larissa Nusser 7, Fabienne Logtenberg 4, Tess van Buren 4, Sivana Koppe 3, Roos van Leeuwen 3, Angela Steenbakkers 2, Fenne Rijks 2, Nienke de Wild 2, Lisa Oosterwijk 1.