Nieuws

Dalfsen naar Noorwegen voor CL kwalificatie

Voor de tweede keer op rij spelen de handbalsters van Sercodak Dalfsen hun Champions League kwalificatietoernooi in de Drammenshallen in Drammen bij het Noorse Glassverket, dat bij de loting op 29 juni al het eerste recht verwierf om het toernooi te organiseren. De Noorse ploeg heeft daar uiteindelijk ook gebruik van gemaakt.

Het toernooi vindt dit jaar plaats op 10 en 11 september. De Noorse ploeg ontvangt naast Dalfsen ook het Turkse Ankara Yenimahalle BSK, en het Kroatische HC Podravka Vegeta

De thuisploeg Glasverket speelt in de halve finale tegen het Turkse Ankara Yenimahalle BSK en Dalfsen treft het Kroatische HC Podravka Vegeta. De winnaars spelen de finale, de verliezers spelen voor plaats 3 en 4.

Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Champions League en stroomt in, in groep A van de Champions League met Buducnost, Thuringer HC en Metz Handball. De nummers 2 en 3 gaan  Europees verder in de derde ronde van de EHF Cup, de nummer vier stroomt in de tweede ronde van de EHF Cup in.  

Deel dit bericht