Nieuws

Dalfsen loot het Franse Fleury Loiret Handball

Dinsdagmorgen heeft in Wenen de loting plaats gevonden voor de diverse Europa Cup Toernooien. De Nederlands landskampioen en bekerwinnaar Sercodak Dalfsen moet het in de vierde ronde van de CupWinners Cup gaan opnemen tegen de Franse bekerwinnaar Fleury Loiret Handball. Het is ook na tien wedstrijden de koploper in de Franse competitie. Daarin heeft men acht keer gewonnen, een keer gelijk gespeeld tegen Nimes en een keer verloren tegen Metz Handall.

In de derde ronde van het CupWinners Cuptoernooi heeft men op eenvoudige wijze de achtstefinale bereikt. Twee keer werd met ruime cijfers van het Kroatische ZRK Umag gewonnen (99-15 en 34-20). De club heeft vijf Spaanse speelsters, een Braziliaanse en een Chileense speelsters in dienst. Van de 24 contractspeelsters in dienst zijn er 19 met een internationale status en uitkomen voor een nationale A-ploeg of een nationaal jeugdteam U19 of U17

Fleury Loiret Handball  is ook de club waar Roxanne Bovenberg in het seizoen 2012-2013 een half seizoen voor heeft gespeeld.

De eerste wedstrijd wordt in Dalfsen gespeel op 7 of 8 februari waarna een week later in Fleury Les Aubrais, een buitenwijk van Orléans dat 100 kilometer ten zuiden van Parijs ligt, wordt gespeeld.

  

Deel dit bericht