Dalfsen is toch andere koek voor V&L

Voor de handbalsters van Dalfsen staat zaterdagavond al weer de tweede play-off wedstrijd op het programma. Tegenstander is het Geleense V&L, dat net als de landskampioen de eerste wedstrijd met een overwinning heeft afgesloten. De ruime zege op DOS was misschien wel net zo verrassend als de opvallend makkelijke zege die Dalfsen in de uitwedstrijd tegen Quintus behaalde.

Aan de thuiswedstrijd tegen V&L bewaart Dalfsen ook niet al te veel goede herinneringen. Het was op 22 november de laatste wedstrijd voordat de competitie stil kwam te liggen in verband met het EK. Dalfsen kon de wedstrijd met slechts 27-24 winnend af sluiten. Na een 16-16 ruststand waarin men de gehele eerste helft op achterstand heeft gestaan.  V&L poetste in de tweede helft  een 24-19 achterstand weg naar 24-24. In de laatste zes minuten kon Dalfsen dan toch de 27-24 overwinning realiseren. Dat is dan toch ook weer de kracht van Dalfsen de breedte van de bank waardoor men makkelijk kan blijven doorwisselen. Ook V&L realiseerde zich toen dat je pas gewonnen hebt als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Met het verstrijken van de tijd heeft men ook geleerd dat de ene wedstrijd tegen Dalfsen niet de andere hoeft te zijn. Quintus kan daar sinds donderdag ook over meepraten.

Dat wil niet zeggen dat de Limburgse ploeg dit weekend niet vrank en vrij kan handballen. Ze hebben net als tegen DOS niets te verliezen. “Wij gaan gewoon weer het beste er van maken”, vertelde opbouwster Diana Terwint donderdag, “dan zien we wel hoe ver we kunnen komen. Wij hebben niks te verliezen en iedereen krijgt weer de kans om te spelen en ervaring op te doen”.