Dalfsen eenvoudig naar halve finale bekertoernooi

De handbalsters van Sercodak Dalfsen hebben zich woensdagavond in een met 600 plaatsen tot de nok toe uitverkochte sporthal zijdeveld in het Noord Hollandse ’t Veld eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi tegen tweede divisionist Maedilon VZV.

Een helft kon VZV Dalfsen aardig partij bieden maar na rust zette de titelverdediger de turbo er op waarna de ploeg van Peter Portengen over de koploper van de tweede divisie A heen walste. Na een 15-20 ruststand eindigde de de wedstrijd in een 21-45 overwinning voor Dalfsen.

Dalfsen kwam na tien minuten op een 5-10 voorsprong waarna VZV in het spoor van Dalfsen mee kon en ronde twintigste minuut de marge kon verkleinen naar drie doelpunten (12-15). In de laatste minuten van de eerste helft liep Dalfsen dan weer weg naar de marge van vijf doelpunten: 15-20. In de rust van de wedstrijd zal Peter Portengen ongetwijfeld zijn ongenoegen hebben laten blijken over het spel. Na de pauze zette zijn ploeg de turbo aan en in no time stond er 15-26 op het scorebord vooraleer VZV één keer kon tegen scoren: 16-26.

Dalfsen stoomde echter onverminderd door en had halverwege de tweede helft het verschil verdubbelt naar twintig doelpunten: 16-36. Toch was de honger naar doelpunten nog altijd niet gestild. De marge loopt nog op naar 25 doelpunten. Pas in de laatste tien minuten kon VZV weer wat terugdoen. Met een 21-46 overwinning werd de wedstrijd uiteindelijk afgefloten. Dalfsen gaat daarmee zoals verwacht door naar de halve finale van het bekertoernooi en VZV kan zich weer met een ervaring rijker helemaal gaan concentreren op de competitie waar het kampioenschap en daarmee de promotie naar de eerste divisie lonkt.

Donderdagavond staat de laatste kwartfinale op het programma. Om 20:30 start in de Van de Voorthal in Kwintsheul de wedstrijd tussen Virto Quintus en Succes schoonmaak VOC